Vad är en Ricer?

October 28

En ricer finns ett kök gadget som kan vara oerhört användbart, eftersom den är utformad för att bryta livsmedel upp i mycket små bitar. Detta kan vara särskilt praktiskt för att göra potatismos och andra mosade livsmedel. För unga föräldrar, kan det göra en utmärkt gåva, eftersom det är perfekt för att göra barnmat. Eftersom dessa enheter är något oklar, kan någon ge en som en gåva också vara säker på att föräldrarna är mycket osannolikt att få multiplar. Många kök leverans butiker säljer ricers med olika insatser, och de kan också hittas på nätet.

Utformningen av en ricer liknar en överdimensionerad vitlökspress. En sida har en strängsprutningsplatta med en serie hål i den, medan den andra sidan är fast. Mat placeras i verktyget och den fasta sidan pressas mot extrudering plattan, vanligtvis med hjälp av handtagen som hävstång. Den mjuka mat komprimerar, och slutligen tvingas ut från strängsprutningsplattan. Resultatet ser ut som små risgryn till vissa människor, vilket leder till namnet för enheten.

Med hjälp av en Ricer resulterar i en jämn, krämig, fluffigt puré. Denna enhet är idé för att göra potatismos, producerar en fluffig hög med potatismos som är krämig och mjuk även innan mejeriprodukter har lagts till. Eftersom det är allmänt används för detta ändamål, vissa tillverkare kallar det en "potatispress." Verktyget kan också användas för att behandla kokt pumpa för pajer eller andra grönsaker för mosade rätter. Vissa tillverkare gör de med löstagbara extrudering plattor, vilket gör plattor med hål av olika diametrar som ska infogas för kockar som vill förändra strukturen på resultaten.

Maten kvarn är en närstående kök verktyg, och det fungerar på liknande principer. Den är utformad för att rymma mycket mer volym på en gång, dock. De flesta livsmedelsfabriker ser ut som överdimensionerade siktar, med ett stort område för att placera mat i och en handvev för att komprimera livsmedel och tvingar den ut i botten. För stora måltider, är ett livsmedel kvarn lämpligare än en ricer, och det kan även användas för projekt som avfröning tomater.

Aluminium är ett vanligt material som används för att göra ricers, som ibland tillverkas med plasthandtag för enkel grip. När plocka ett ut, bör shoppare se till att alla delar, inklusive extrudering plattan, kommer att vara lätt att rengöra och undvika metaller som kan rosta eller missfärga som en följd av långvarig köksbruk. I de flesta fall är verktyget diskmaskin, men kockar med diskmaskiner kanske vill bekräfta att för deras individuella modeller.

  • En ricer kan användas för att mosa potatis och göra en välsmakande sida skålen.