Hur man använder köksredskap i ett Gluten / Glutenfritt Kitchen

December 3

Du behöver inte köpa en separat uppsättning av grytor, pannor, verktyg och redskap om du förbereder glutenfria måltider tillsammans livsmedel med gluten, men du behöver vara uppmärksam på hur du använder de du har.

För det mesta, om du rengör ditt kök objekt väl, du får gluten utanför dem. Nonstick ytor som rengör lätt och grundligt är särskilt säkra.

Här är ett par av köksredskap som du kommer att vilja vara särskilt försiktig med:

  • Använd separata durkslag och pasta servrar om du gör både gluteninnehållande och glutenfri pasta i ditt kök. Tydligt märka en vara glutenfri bara. Pasta tenderar att lämna en rest som ibland är svårt att få bort. Du vill inte att dränera glutenfri pasta i ett durkslag som har rester av gluten-innehållande pasta på det. Samma sak gäller för de pasta servrarna.
  • Om din favorit pan eller plastsked bara inte städa väl - en speciell crêpe pan, till exempel - köpa en separat för glutenfria endast livsmedel. Om du kan se (eller känsla) som spår av gluten kunde stanna kvar där och du inte vill att en del med pannan för att få en som städar noggrannare, bara inte använda det för din glutenfri matlagning.

Med hjälp av en permanent markör kanske inte den senaste trenden i köksdesign, men det kan rädda dig från att vara osäker och kan även bespara er hälsohotande förväxlingar. En stor, fet "GF ENDAST" på dina glutenfria bestick kan minska risken för oavsiktligt förorena dina glutenfria livsmedel med hjälp av felaktiga kök objekt.