Konvertera PDF till Excel

November 22

Randy tar emot en månatlig PDF-dokument på ca 30 sidor som har skannats från papperskopia. Denna fil innehåller hundratals namn och adress på nya verktyget anslutningar för föregående månad. Han kan inte räkna ut hur man konverterar dokumentet till ett Excel-kalkylblad så att han kan sortera efter hans behov. Han är för närvarande skriver ut och åter skanna dokument till ett RTF-fil sedan konvertera den till en textfil, men det tar timmar.

Det finns flera sätt du kan få Excel-data från en PDF-fil. Om du råkar ha en av de allra senaste versionerna av Adobe Acrobat (t.ex. Adobe Acrobat Pro X), kan du faktiskt exporteras från PDF-fil till Excel-format. (Klicka bara på Verktyg | Identifiera text | Spara som | Spreadsheet |. Microsoft Excel-arbetsbok) Övriga PDF-läsare-och det finns många av dem på marknaden, kan också exportera till Excel-format eller direkt till ett format Excel kan läsa.

Det finns också en mängd uppgifter konverteringsprogram på marknaden som gör att du kan öppna PDF-filer och spara dem i en mängd olika format. Här, i ingen särskild ordning, är några förslag som ExcelTips läsare. (En del har en kostnad fäst, andra är gratis Kolla in dem för att se vilka som passar dina behov bäst..)

http://www.nuance.com/for-individuals/by-product/omnipage/
http://www.nuance.com/for-individuals/by-product/pdf/
http://www.a-pdf.com/text/
http://www.a-pdf.com/to-excel/
http://www.investintech.com/
http://www.cogniview.com/
http://www.cometdocs.com/
http://www.pdftoexcelonline.com/
http://www.monarchprofessional.com/
http://pdftransformer.abbyy.com/

Alla ovanstående (gäller att exportera till Excel) fungerar också om du vill exportera till Word istället. Varför skulle du vilja göra detta? Eftersom sätta filen i Word kan göra redigering och bli av med extratecken lättare. När någon sanering är klar kan du sedan kopiera från Word-dokumentet och klistra in i ett Excel-kalkylblad.

Naturligtvis helst du oss ett program (inklusive Acrobat) för att göra en omställning till ett annat format, kommer du vill vara säker på att du dubbelkolla vad som skapas av programmet. Det är mycket möjligt för program att misstolka något i PDF-filen, vilket resulterar i fel krypa in dina data.

En bättre långsiktig lösning är att prata med den som ger dig din ursprungliga PDF-dokumentet. Om någon tar sig tid att skapa PDF-dokumentet, är chansen att de börjar med sina data i något annat format. Om du kan få dem att konvertera direkt till en Excel-arbetsbok eller till en CSV-format, så kan man enkelt importera direkt in i Excel och bypass PDF helt. Anledningen till att detta är den bästa långsiktiga lösningen är att det är det minsta arbete för dig och även den minst felbenägen lösning.

ExcelTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Excel utbildning. Detta tips (11647) gäller Microsoft Excel 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Excel (Excel 2007 och senare) här: Konvertera PDF till Excel.