Donâ € t Ta osanktionerad Genvägar för en Estate eller Förtroende

January 16

Behandla ditt jobb som en testamentsexekutor, administratör, eller förvaltare med omsorg och agera på ett rimligt och ansvarsfullt. Inse att det här jobbet är ett stort, och ofta tidskrävande, åtagande att uppfylla de önskemål testatorn eller överlåtaren. Undvik att ta osanktionerade genvägar genom administrationsprocessen. För att undvika stämningar eller problem med IRS, bouppteckning domstol, och förmånstagare, söka expertråd, dokumentbevis för alla beslut och bedömningar, och balanskonton noggrant.

Folk sällan förstår omfattningen av uppgiften framför dem när någon ber dem att agera som testamentsexekutor eller förvaltare. Även om de gjorde, det datum när jobbet upphör att vara teoretiska och åtgärden verkligen börjar ofta så långt i framtiden att de canâ € t ens föreställa mig en sådan tid.

Om youâ € ve accepterat en utnämning till en testamentsexekutor, administratör, eller förvaltare, € youâ ve kommit överens om att agera på ett rimligt och ansvarsfullt. Det här jobbet ISNA € ta liten tjänst som du kan ladda ur i en timme eller två, eller till och med i en dag eller två. Ita € SA stort engagemang från din sida för att utföra de angivna önskemål testatorn eller överlåtaren. Behandla detta åtagande med all den omsorg som du skulle slösa på en älskad anhörig eller vän.

Som du bege dig igenom den till synes oändliga arvskifte eller förtroende, kan du frestas att leta efter sätt att minska din arbetsbörda. När allt, de flesta människor tar genvägar på sin egen ekonomi, och allt fungerar oftast ut böter.

Motstå frestelsen att hitta en lättare väg genom administrationsprocessen.

Ingen kommer någonsin att oense att många av administrationen steg du € re ska ta tyckas meningslöst, men du måste ta dem ändå. Om du € re tänkt att offentliggöra ett meddelande i ett visst papper, göra det. Om du ska ha en bit av egendom bedömas, donâ € t tilldela den ett värde, och gå vidare. Istället hyr en lämplig värderingsman, betala avgiften, och få bedömningen skriftligen.

Att ta genvägar genom en egendom eller förtroende kan spara lite tid i förskott, men saneringskostnader på den andra änden, då IRS vill se bevis på att du € ve värderas något rätt eller dina konton donâ € t balans, kan vara enorma.

Vare du € re administrera en egendom eller förtroende under eagle-eye tillsyn av bouppteckning domstol eller du € re bara ansvarig inför mottagarna, du € re ansvarig. Underlåtenhet att följa igenom på detta ansvar kan öppna dig upp till borttagning som förtroendeman samt potentiella stämningar från personer som har ett intresse.