Vilka är de olika typerna av Kort?

March 4

Gratulationskort är ett utmärkt sätt att skicka semester önskemål och speciella känslor till vänner och familj. Retail kort kommer i dussintals kategorier som inkluderar helgdagar, födelsedagar, romantik, gratulationer, och mer. Används ofta för jul, mors och fars dag, och Alla hjärtans dag hälsningar, många andra semesterkort tillverkas också. Det finns också kort för påsk, nyår, Chanukah, påsken, Rosh Hashana, och St Patricks Day.

Födelsedag kort är mycket populära och finns i ålders- eller köns specifika kategorier, liksom allvarliga, humoristiska och senkomna sorter. Det är möjligt att hitta dem för de flesta någon familjerelation, från kusin till farförälder, make eller barn, och även för din styvbarn eller bror-in-law. Också populära är födelsedagskort som antyder om ålderdom.

Den romantiska gratulationskort kategori omfattar de med känslor av kärlek, romantik, saknad dig, eller jag är ledsen. Gratulationskort som förmedlar budskap om gratulationer är gemensamma för födslar, årsdagar, bröllop, förlovningar, och andra glada tillfällen. Grattis kategorier omfattar även pension, studenten, Bon Voyage, graviditet, Bat / Bar Mitzvah och dop eller dop.

Sympati kort finns i religiösa och icke-religiösa versioner. Krya och må bättre snart kort är också utbrett. Diverse kategorier omfattar sådana som tänkande av dig, uppmuntran, vänskap, och lycka till.

En relativt ny kategori av gratulationskort är de för affärer eller professionell användning. Många av de andra kategorierna, såsom födelsedag eller julkort, nu märkta "lämplig för arbete." Andra användningsområden för affärsrelaterade kort inkluderar tackkort, meddelanden eller kort som används för att hålla kontakten med kunder eller klienter. Nu när det finns Boss dag, sjuksköterska dag, Kammar Professional dag, har korttillverkare skapat korten för dessa händelser.

Eftersom kostnaderna för gratulationskort har ökat, fler människor design och skriva ut sina egna med hjälp ordbehandling eller desktop publishing program, en persondator, och en hemmaskrivare. Andra väljer att skapa intrikata handgjorda kort. Och eftersom fler och mer kommunikation sker på nätet, är det nu möjligt att skicka elektroniska gratulationskort.

Vissa korttillverkare har försökt att skapa kort som tilltalar en yngre demografisk som försäljning av gratulationskort har tillplattad. De kort som tilltalar yngre kunder är chic grafik och trendiga känslor. Andra populära trender är kort med ovanliga dekorationer eller unika pappers stilar. Eftersom många människor sparar kort som minnessaker, är det troligt att pappersversionerna kommer att vara runt för evigt.

  • Chanukah kort är vanliga under semesterperioden.
  • Gratulationskort kan användas för att tillkännage en viktig händelse.
  • Julkort är en av de mer populära typer av gratulationskort.
  • Vissa gratulationskort är utformade med känslor av kärlek och romantik.
  • Det finns julkort som firar minnet påsk.