Vilka är de bästa tipsen för växande alfalfagroddar?

February 22

Alfalfagroddar är lätta att växa och utvecklas snabbt, i högst fem eller sex dagar från början till slut. Vid montering av nödvändiga material, måste allt vara ren, och vattnet ska vara fräsch och ren. Medan groddarna växer, är viktigt att hålla en lämplig temperatur. För att ta bort fröskalen från skördade alfalfagroddar, de snurras i en kastrull med vatten och avlägsnas från sina rockar när de flyter upp till ytan.

De nödvändiga material för växande alfalfagroddar innehåller ett ordentligt ren quart (0,95 liter) storlek glasburk. Ett screeningmaterial, såsom ostduk, kommer att behövas såsom kommer ett gummiband för att stadigt fästa duken över toppen av burken. De alfalfa frön bör köpas från en professionell källa för att undvika att arbeta med en kontaminerad produkt. Färskvatten rekommenderas, utan smaken av mineraler eller kemikalier som kan komma att överlåtas till de groddar som kranvatten.

Odlare rekommendera börjar med en undersökning av en handfull frön på en plan, väl upplyst yta. Främmande material och frön som verkar skadade eller missfärgade skall kasseras. Återstående frön bör placeras i burken, munnen täckt med ostduk och säkras tätt med gummiband. Färska, kallt vatten vid omkring 60 till 70 F (15,6 till 21,1 C) skall tillsättas till en nivå åtminstone bredden på två fingrar ovanför fröna. Fröna bör tillåtas att suga 8-12 timmar, i direkt solljus, vid rumstemperatur.

Efter blötläggning, är det viktigt att noga dränera frön, eftersom överflödigt vatten kan få dem att ruttna. Att låta fröna att ansluta sig till sidorna, bör burken försiktigt rullas. Burken bör lämnas på sin sida, i direkt solljus, i 24 timmar innan åter sköljs, avrunna, och rullade. Denna process upprepas dagligen under 4-5 dagar tills alfalfagroddar är redo att skörda.

Den idealiska temperaturen för växande alfalfagroddar är mellan 70 och 80 F (cirka 21 till 26 C). De groddar växer för långsamt när temperaturen sjunker under detta intervall. Temperaturer högre än detta intervall uppmuntra tillväxten av oönskade organismer. Om den omgivande temperaturen är genomgående på eller över 80 F (26,7 C), bör de växande alfalfagroddar sköljas minst två gånger dagligen. Det kommer att finnas en möglig lukt uppenbart om temperaturen är hög och fröna inte sköljs tillräckligt ofta.

Efter fem eller sex dagar alfalfagroddar är vanligtvis redo att skörda. Groddar avlägsnas från burken och sprids ut i solljus under 15-20 minuter. Exponeringen aktiverar enzymer i groddarna och ger bladen en attraktiv grön nyans. Eventuella fröhöljen fortfarande ansluter sig till de groddar kan avlägsnas genom att snurra dem försiktigt i vatten, vilket löser de rockar och tillåter dem att flyta upp till toppen. De kan därefter enkelt tas bort genom att skumma ytan.

  • En professionell källa för alfalfa frön kan hjälpa försäkra renhet.
  • Köp alfalfa frön från beprövade återförsäljare som är specialiserade på distribution av utsäde.