Vad betyder "Even Stevens" Mean?

February 1

Den engelska idiomatisk fras "Even Stevens" innebär att två eller flera parter är "ännu", eller att resurser rättvist fördelat dem. En annan liknande innebörd är att alla avtalsförpliktelser har uppfyllts, och är godkända av respektive part. Denna talspråk fras är en mer färgglad sätt att tala om huruvida en affär eller scenario är rättvist.

"Even Stevens" är en fras av oklara ursprung. De flesta ord historiker skulle hålla med om att frasen användes under hela nittonhundratalet. I många engelsktalande samhällen, är denna fras mer av en verbal en än en som ska användas i skrift. Andra mer tekniska fraser råda på den skriftliga sida, till exempel "rättvis och lämplig" eller "i rätt proportion."

Vissa hävdar att frasen "Even Stevens" blev mycket mer populär på 1960-talet efter en Nya Zeeland tävlingshäst med samma namn vunnit flera prominenta lopp. Frasen har också spåras tillbaka till dess användning i olika böcker och tidskrifter. Det är bekant för många engelsktalande, även om de inte får använda det själva. Vissa byter också att utesluta plural, dvs "även steven."

Idiomatically, är frasen "Even Stevens" ett exempel på användning av rim i vardagligt tal. Effekten av rim är något som är av intresse för lingvister. Det verkar som, trots att olika människor uppfattar rimmade slang annorlunda, är den allmänna effekten att betona betydelsen, till exempel, där "Even Stevens" får mer framträdande föra lyssnaren att fokusera på rättvisa än om högtalaren sa bara "är vi ens? "Till vissa talare och lyssnare, användning av rim lättar också kommunikationen, där" Even Stevens "kan vara en mer lekfull beskrivning av en affär.

Förutom att vara en rhyming fras, frasen "Even Stevens" verkar vara baserad på förnamnet "Steven", eller möjligen efternamnet, "Stevens." Vissa skulle också ringa denna fras en "mnemonic" enhet. I en mnemonic, ljudet av ord hjälper till att fixa dessa ord i åtanke. Detta kan vara en del av hur många engelsktalande använder frasen "Even Stevens." När det gäller den faktiska användningen, frasen används vanligen i fråga form; den kan också användas för jakande, men är nästan aldrig används för att indikera det negativa.