Vad är Panelle?

January 31

Panelle är en stekt mellanmål serveras vanligtvis i platta, rektangulära bitar som är krispiga på utsidan och lite seg på insidan. Den är gjord av en deg av kikärtsmjöl förberett in i fasta rutor som är stekt i het olja tills de är gyllenbrun och krispig. Denna mat kan djupa stekt, men det är oftast gjord i en kastrull. Det är en vanlig snabbmat äts på språng i Italien, särskilt Sicilien. Små, porto-stämpel stora bitar av Panelle ofta äts i smörgåsar, medan större Panelle bitar serveras med en måltid.

Innan Panelle styckena är stekt, måste smeten formas till fasta rutor. För att göra Panelle smet, är kikärtsmjöl tillagas i en gryta med olja och vatten tills det blir en tjock smet, då den sprids ut och kylda i kylskåp på en stor oljad stekpanna tills den är fast. Traditionell smeten kyls på en kall marmorskiva. När blandningen är kyld till fast, vilket tar ungefär en timme, skärs det i stycken som är noggrant bort med en spatel och stekt i het olivolja. Eftersom arbetet med att förbereda företaget smeten kan vara mödosamt, i Italien, kan förberedda Panelle rutor också köpas från butiker eller leverantörer för stekning hemma.

Denna mat är populär i hela Italien, men det är oftast äts i Palermo, en stad i södra Italien känt för sin exceptionella mat. I Palermo, kan panelles också köpas från gatan livsmedel leverantörer. I resten av Italien, är panelles ofta köpas på frigitteries, även kallade yngel butiker, som är livsmedelsanläggningar för att betjäna poster som är stekt i olja. Denna maträtt är också känd som Panelle di ceci och kan kallas Kikärt fritters. Dessa krispiga, sega rutor serveras ofta i smörgåsar.

Kikärtsmjöl är ett pulver gjort av slip torkade kikärter, som också är kända som garbanzo bönor. Den kan köpas på många livsmedelsbutiker, särskilt specialitet matbutiker som bär ovanliga typer av mjöl. Bortsett från Panelle kan kikärtsmjöl användas för att göra tortillas, pannkakor, och många andra bredo behandlar. Kikärter är en mångsidig mat som kan rostas eller kokt och äts hela eller kokt och blandas i hummus, en populär dopp och spridning gjord med en blandning av kikärter, olja och tahini. I butiken, kan hela kikärter vara torr eller kokta i en burk.

  • Kikärter, som används för att göra Panelle.