Vad är en Rose Cactus?

February 3

En ros kaktus är en typ av kaktus som liknar en buske. Det hittades från Mexiko till Sydamerika, men kan också odlas i södra USA. Anläggningen har rosa blommor som först förekommer i början av våren och pågå under hela sommaren. Andra namn för denna anläggning är Skär trädkaktus, Ora Pro Nobis, eller Pray-For-Us.

Till skillnad från de flesta andra typer av kaktus, har en ros kaktus en yvig utseende. Det kan växa någonstans från fyra till 20 fot (1,22 till 6,1 m) höga. Denna kaktus kan också spridas upp till 10 fot (3,05 m) bred. Det är en lövfällande växt, vilket innebär bladen fälls i höst.

Bladen på en Ora Pro Nobis är oftast mörkgröna och vaxartad. Denna kaktus har långa, spetsiga taggar som sticker ut från stjälkarna av anläggningen. Av denna anledning är det ofta svårt att plocka blommorna eller beskära en ros kaktus till önskad storlek eller form.

Blooms och nya blad visas först i början av våren. Dessa blommar är rosa, rött, eller ibland vitt. De kännetecknas av fyra stora kronblad och gul mitt. Under hösten, dessa blommor förvandlas till spetsiga, knölig frukt som något liknar ett äpple eller päron. Frukten innehåller frön som kan återplanteras för att växa nya prover.

Även en ros kaktus föredrar fullt solljus, kan det också frodas i områden som delvis skuggade. Det gör väl i både sura och alkaliska jordar. På grund av anläggningens storlek, bör det inte planteras nära byggnader, andra stora anläggningar, eller kraftledningar. Till skillnad från de flesta sorter av kaktus, behöver denna art som skall vattnas regelbundet. För bästa resultat bör området runt anläggningen stannar fuktig men inte blötläggas.

Rosen kaktus är hemma i länderna i Centralamerika, Sydamerika och Mexiko. Den växer också bra i varmare områden i sydvästra USA. Andra delar av världen med varma och torra klimat kan också vara anpassade till odla denna typ av buske.

En ros kaktus är en tålig växt som tål en rad olika tillstånd. Även en snabbt växande buske, kan det snart komma ur handen om inte skära ned ofta. Det faktum att det växer sig vara mycket lång och har spetsade törnen kunde gör den idealisk för plantering runt omkretsen av en trädgård för att hålla undan oönskade djur. Att göra så kan också producera den extra fördelen av att föra bin och fjärilar till ett område att pollinera blommor och grönsaker.

  • Rosen kaktus är hemma i Mexiko, liksom många länder i Centralamerika och Sydamerika.