Hur kan jag kontrollera Skogsstjärna?

November 27

Skogsstjärna är ett svalt klimat ogräs som trivs i skuggiga, fuktiga områden, men kommer att växa i en rad villkor. Denna snabbt växande ogräs återger från bakre stjälkar, sprider rötter och rikliga frön. För att styra våtarv, en kombination av hand ogräsrensning, mulching och jordbearbetning bör användas. Skogsstjärna kan ta över en gräsmatta eller trädgård; som med alla ogräs, att få bli av våtarv kräver fortsatt underhåll, eller kommer det att komma tillbaka.

När du försöker kontrollera skogsstjärna, är det viktigt att dra växterna innan fröna utvecklas. När växten sprider sina många frön, kommer sannolikt att komma tillbaka flitigt under minst sju år våtarv. Tidig vår, när växterna är först fram, är den bästa tiden att räcka ogräs våtarv. När rötterna få etablerade, är det svårt att få alla de grundläggande delarna ut. Varje rot avsnitt som blir kvar kan växa till en ny anläggning.

När området rensas av växtmaterial kan jorden vändas. Detta kommer att begrava frön på ytan ner under jorden, förhindrar groning. Vid odling och vända på jorden, är några frön skyldig att göra det till toppen. Slå jorden inte kommer att bli av våtarv från ett område, men det bör sakta ner lite.

Ett lager av kompost är en av de bästa försvarslinjer för att förhindra skogsstjärna från att återvända. Den kompost lagret täcker marken, förhindrar frön från att gro. Det hjälper också att kontrollera skogsstjärna genom att kväva unga, utvecklingsanläggningar.

För att effektivt kunna kontrollera skogsstjärna med kompost, är det viktigt att använda ett lager tjock nog för att effektivt kväva frön eller utvecklingsanläggningar. Ett lager av tidningen kan läggas under kompost att mer effektivt styra våtarv. Tidningen Skiktet bör vara minst sju till 10 sidor tjock och överlappas för att förhindra att plantor från att växa även otäckta områden. Wellpapp är ett annat lämpligt material för att lägga över jorden före spridning av kompostlagret.

En kompost lager 6-8 inches (cirka 15 till 20 cm) djup bör läggas över tidningen eller kartong. Lämpliga kompost material inkluderar träflis, sågspån, bark, löv mögel, barr och halm. Ett skikt av svart plast kan också användas som marktäckning. Det bör fastställas direkt över jorden och säkras med stenar eller andra tunga föremål. Organiska täckningsmaterial är mer estetiskt tilltalande, men för områden utom synhåll, är billigare svart plast.

  • För att styra våtarv, en kombination av hand ogräsrensning, mulching och jordbearbetning bör användas.