Vad är silikon Strips?

June 13

Silikon strips är självhäftande remsor som minskar ärrbildning. Som sår läka från olyckor eller kirurgi, växer den underliggande bindväv att fylla i öppningarna. När silikonband används på den resulterande ärrvävnad, är huden tillbaka till sin ursprungliga mjukhet och textur. Självhäftande silikongel folie kan skäras i någon form, vilket är särskilt användbart för plastikkirurgi i ansiktet eller bröst. Denna metod för att behandla ärrvävnad har befunnits reducera ärrbildning och minska den tid som behövs för läkning.

Ärrbildning är en naturlig följd av läkningsprocessen, men ärrvävnad är tätare än den ursprungliga kollagen, det material som ger huden dess seghet. Kollagenet av nya ärr är ofta svårt för beröring, eftersom polymerkedjorna som den är gjord forge ytterligare anslutningar till varandra. Skadade kapillärer ger ibland ärret en kvardröjande rödaktig färg. Oregelbundenheterna i tillväxt kan bidra till ytråhet.

Ursprungligen användes som konstgjord hud i brännskadecentrum, självhäftande silikonlister, som annonseras ha använts i stor utsträckning av läkare och sjukhus för att förhindra oönskad ärrbildning, som säljs till allmänheten. Till skillnad från icke-gel bandage, silikongel remsor är både tvättbara och återanvändbara. Det rekommenderas att de skäras större än sårområdet och placeras för att täcka hela ärr. De kan tvättas dagligen med tvål och vatten och sedan, återanvändas. När remsan sliter sönder, är det inte längre återanvändbara, och ett nytt band måste användas.

Silikonband minskar färg, tjocklek, råhet, och hårdhet ärr. Den silikongel sidan av remsan som vilar mot såret tros att mjuka upp ärr genom att bryta ner de extra bindningar mellan de förvuxna kollagenfibrerna. Den silikongel arkmaterialet är genomsläppligt för luft och skyddar mot bakterier, utan att förlora sin adhesiva beskaffenhet.

Silikon ärr plåt finns i flera inlägg kirurgiska former och storlekar - skivor, bandage remsor, bröst cirklar, bröst bågar och bandrullar. Inlägg bröstförstoring ärr kräver bröstbågar för ärrbildning under brösten och cirklar för läkning av areolae. Silikonband kan förhindra bildningen av upphöjda, tumörliknande ärr kallade keloider. Silikon gel remsor är en billig metod för att platta upphöjda ärr samtidigt förbättra färg, konsistens och jämnhet i huden. Ett ärr som annars skulle ta två år att blekna kan ta mindre än två månader med en silikonlist.

  • Silikon remsor kan anbringas på ett ärr för att minska ärrbildning.