Vad är en Ear Spruta?

March 26

En öronspruta är en medicinteknisk produkt som används för att införa eller ta bort vätska från örat. Konstruktionen är också känd som en glödlampa spruta och den kan också användas i näsan. Öron sprutor finns på många droghandel och de kan även erhållas genom en läkarmottagning. Om en läkare ordinerar en behandling som kräver denna enhet kan man vara försedd eller förpackas med behandlingen för att underlätta för patienten.

Dessa enheter består av en gummi glödlampa bifogas ett kort rör. De kan vara av engångstyp eller konstruerade för flera användningsområden. Genom att komprimera lampan att pressa ut luften, människor skapar en tryckskillnad inne i sprutan. När röret är infört i örat eller näsan och trycket släpps, kommer sprutan suga upp vätskor, såsom vatten och slem. Samma teknik kan användas vid doppning av sprutan i en fluid som används för behandling för att fylla upp den.

En vanlig anledning till att använda en öronspruta är att rensa ut örat. Syringing öronen efter bad, surfing, och delta i andra aktiviteter i vattnet kan minska riskerna för inflammation och infektion genom att hålla örat så torrt som möjligt. Dessutom kan sprutan vara fylld med en vätska lösning för att bryta upp öronvax för ändamålet att avlägsna vax från öronen.

Man måste vara försiktig när sprutar vätska i örat med en öronspruta. Även om trycket är inte särskilt hög, kan det potentiellt skada trumhinnan och orsaka hörselskador. Det är också viktigt att noggrant sprutan all fluid ut efteråt. Processen kan också vara rörigt. Folk brukar rekommenderas att hålla huvudet över en handduk att fånga dropp och bräddavlopp.

Om en öronspruta kommer att återanvändas, måste det rengöras efter varje användning. Det kan också vara tillrådligt att begränsa användningen till en enda person att minska risken för spridning av infektioner. Rengöring åstadkommes genom att fylla sprutan med en antibakteriell lösning, såsom en blandning av alkohol och vatten eller väteperoxid och vatten och sedan pressa ut vätskan att spola örat spruta.

Öronen får inte spolas om det finns en främmande kropp inuti, om någon inte kan höra från det drabbade örat, eller om örat är smärtsamt. I stället bör en läkare konsulteras för att rengöra och undersöka örat.

  • En öronspruta kan användas efter bad kan minska risken för infektion.
  • En öronspruta.