Vad är Iron Ljuskronor?

April 1

Järnkronor är belysning gjorda av smidesjärn. Smide har låg kolhalt, vilket gör det lätt böjbar när den värms. Uppvärmning järnet kallas smide, och båda handhållna och ångstrykjärn hammare används för att vrida och böja metallen till former som används för ljuskronor, möbler, står växt och mer. Järnkronor finns i många unika mönster och former, men huvudtyperna innefattar, lykta, ring, ram och beväpnade stilar.

Många järnkronor har armar av metall utspridning från en mittpunkt. Vissa järn armaturer har bara en eller två böjar i varje arm, medan andra är mycket utsmyckade, med många kurvor och virvlar runt. En lampa som ser ut som ett ljus är ofta belägna på varje arm av en järnljuskrona. En liten lampskärm kan täcka varje lampa eller lökarna kan lämnas nakna, beroende på utformningen av varje smide ljuskrona.

Vissa smidesjärn ljuskronor har en enkel metallram med hänge, hängande lampor, eller lampor i rad inuti ramen. Denna typ av järn ljuskrona ses ofta hänger över matbord i en rustik stil av rummet. Andra typer av rustika järnkronor har ringar av metall fästs ihop med kedjor. Lamporna arrangerade på ringformade järn armaturer kan vara små lökar på eller utanför ringarna, eller större glödlampor kan hänga inuti metallringar.

Lantern- eller lådformade järnkronor görs ofta för att se ut som gammaldags tända ljus lyktor. De ljusformade lampor är ofta inne i lådan form. Metall accenter och trim kan dekorera toppen och sidorna av en lykta stil järn ljuskrona.

Vissa stilar av järn ljuskronor har utskärningar för djur som tuppar, och dessa passar bra in i en land inredning. En järnkrona används vanligen som belysning i en matsal, men kan vara med i ett vardagsrum, hall eller sovrum. Den mörka, rustikt utseende av järn kan kontrast med många bakgrunder inklusive gips, trä, sten och tegel. Vissa järnkronor kan ha skulpterade glas accenter som ger en elegant charm till det övergripande rustikt utseende. Förutom lands dekorer, kan en järnljuskrona också arbeta i en medelhavsstil rum.