Vad är Vektor Clip Art?

April 2

Termen "vektor clip art" avser en samling bilder som lagras elektroniskt som matematisk formel. En vektor bild från en dator synpunkt är en matematisk karta över linjer, punkter, polygoner och färginformation. Tillsammans tjänar dessa data som en uppsättning instruktioner för rendering bilden i visuell form på en datorskärm eller en tryckt papperskopia.

Vektor clip art bilder har flera unika fördelar jämfört deras motpart, rasterbilder. De är skalbar, vilket innebär att de don € t förlorar upplösning eller tydlighet när ökat i storlek. De är också i allmänhet mycket mindre och snabbare filer att ladda till en webbsida, eller att ladda ner, än rasterbilder är.

Raster bilder är en pixel-för-pixel sanna livet representation av ett objekt eller scen. Detta är anledningen till foton har i allmänhet alltid lagrats som rasterbilder. Vektor clip art brukade utgörs främst av bilder som innehöll betydligt färre färger än de miljontals färger som kan finnas i en typisk rasterbild. Ett exempel på denna vektor clip art begränsning var den tidiga Graphics Interchange Format (GIF) fil som innehöll högst 256 färger per bild.

Vektor clip art idag kan approximera verkliga utseendet på en bild med hjälp av komplexa ekvationer som efterliknar tredimensionella effekter, belysning och skuggor. En vektor imageâ € s storlek, bildvinkel, färger, texturer och andra egenskaper kan alla ändras utan distorsion med modern datorgrafik programvara. Sådan flexibilitet med rasterbilder är inte praktiskt, eftersom någon ändring i ett raster imageâ € s storlek eller form kommer att permanent lägga till eller ta bort pixlar från originalfilen, vilket resulterar i en snedvridning till den bild som inte kan göras ogjort.

En av de mest populära användningsområdena för vektor clip art på Internet är i animation. Vector animation program kan ge arbetade, fotorealistiska effekter för webbsidor. Animationen lagras och sänds som en samling beräkningar att datorer kan bearbeta mycket snabbare än rasterbilder kunde göras till en skärm från minnet.

Vektor clip art är lätt att producera och sända, så många webbplatser innehåller upphovsrättsfria kollektioner. Bortsett från innehåll såsom bilder av människor, djur och döda ting, är vektorn processen också för att skapa bakgrundsgrafik för webben. Saker som interaktiva knappar, menyer, bakgrunds layouter och färgscheman är konstruerade med hjälp av vektor clip konstgallerier. Dessutom finns många moderna onlinespel utformade helt baserad på användning av vektor clip art.