Mingel effektivt vid Bolags Sammankomster

April 26

Tro det eller ej, är mingel en mycket viktig verksamhet färdighet. Mingel väl visar att du är en vänlig, öppen och engagerad person som är intresserad av andra människor. Mingel dåligt visar andra att du är antingen osäker på dig själv eller så egoistisk att du inte kan lyssna på andra.

Ingenstans är konsten att mingla viktigare för din karriär än på ett företag fest. Gör rundor på festen. Inte spendera all din tid att prata med en person; du vill cirkulera. Andra människor kommer att vara angelägen om mingel och kommer att välkomna era ansträngningar för att göra konversationen.

Följande tips visar hur du gör det mesta av en händelse och vara en god representant för ditt företag:

  • Var beredd. Vet du vad du vill åstadkomma på händelsen - att träffa ett antal personer, hitta en viss resurs, eller få uppmärksamhet.
  • Kom ihåg att bära visitkort och byta dem vid behov.
  • Som ni cirkulera, se till att du artigt ursäkta dig från konversationen. För att inte tala när du avslutar anses oförskämd.
  • Håll din drink i vänster hand så att om du introduceras till någon, du behöver inte förlänga en kall, våt hand för att skaka.
  • Undvik alltid att göra negativa kommentarer. Du behöver inte ljuga, men aldrig förtala din arbetsgivare eller medarbetare. Även om du tror att företaget är misskött, hålla det för dig själv.
  • Inte FROSSA på jobbet händelser. Din beteende är en återspegling av ditt företag, och att hålla sig nykter kan hålla dig från att säga saker som du kommer att ångra senare.
  • Presentera dig själv och andra på rätt sätt. Om möjligt, lära sig namnen på deltagarna och lämpligt sätt att göra en introduktion i förväg. Om namnetiketter är tillgängliga, bära en.

Gör ögonkontakt, ger fasta handslag, och försöker tala med människor du inte har träffat tidigare. Du vet aldrig vad dörrar kan öppnas för dig bara för att du gjort för att hälsa på dina kollegor på en annan avdelning. Följ de föregående riktlinjer och du kommer ställas in!

Mingla! Låt inte rädslan hindra dig från att närma någon du aldrig har träffat. Med lite övning och planering innan evenemanget, kommer du snart att samtala med tillförsikt.

Samtidigt som småprat med en ny grupp människor, det värsta du kan göra är att hålla ögna runt för någon bättre att delta i konversationen. Du kan inte hitta ett snabbare sätt att göra någon känner sig oviktig. När du talar med någon, ska hon få din fulla uppmärksamhet - inga vandrande ögon!

Cocktailpartyn och andra mingel händelser är oftast högljudda och kantats med avbrott. De är inte perfekta för allvarliga affärs konversationer, så att folk kommer att uppskatta din hålla konversationen ljus. Om du ser potential för en givande affärs diskussion, lämna den andra personen ditt visitkort, och säga att du kommer att kalla henne för att boka tid för att fortsätta samtalet.