Vilka är de grundläggande styckningsdelar av nötkött?

November 6

När en ko slaktas, är det normalt slaktat i ett antal grundläggande styckningsdelar av nötkött som också är känd som primala nedskärningar. Olika nationer har sina egna versioner av primala nedskärningar, och de nasic styckningsdelar av nötkött är också indelad mycket olika i olika länder, beroende på rådande nationella smaker. Att veta om de grundläggande styckningsdelar av nötkött kan hjälpa dig att välja den bästa kött för en viss uppgift, oavsett om du gör gryta eller planerar att grilla anbud biffar för besökare. Om du inte är säker på vad en nedskärning av kött är, fråga vad primal klippa det kom från att lära sig mer om det.

Om du tittar på en ko från sidan, de grundläggande amerikanska styckningsdelar av nötkött, arbets medurs framifrån axeln, är: chuck, revben, rygg, runda, flank, tallrik, lägg, och bringa. Många av dessa namn används i andra länder, medan andra använder det brittiska systemet, som delar de primala nedskärningar lite mer grundligt in: hals och clod, chuck and blade, främre revben, ytterfilé, rumpa, silver, innanlår, tjock flank, flank, brisket, tunna revben, och tjock resår. Var och en av de grundläggande styckningsdelar av nötkött är mycket olika, beter annorlunda när kokta och kräver olika behandlingar för maximal smak och ömhet.

Chucken är den främre axeln, och det är en mycket mager, muskulär Primal snitt. Chuck är väl lämpad att slipning för hamburgare, som är rund nöt, och det gynnar från långa, blöta, låg värme matlagning metoder som stewing och långsam rostning. Dessa långsamma tillagningsmetoder upplösa bindväv i nötkött, vilket gör det mycket anbud. Ribban, som ni kanske förstår, kommer från revbenen av djuret, och det gynnar från rostning och grillning, vilket ger smakrika, rimligen anbud kött.

Ryggen är bland de mest prisade av de grundläggande styckningsdelar av nötkött. Vissa slaktare dela upp den i den korta ryggen och filén, och några vanliga nedskärningar från ländryggen inkluderar t-bone och porterhouse biffar. Dessa biffar tenderar att vara mycket anbud, och de kan inbränd i en kastrull eller grillat för anbud, flavorful, fuktigt kött. Den runda eller rumpan är den bakre delen av ko, en annan mycket muskulös snitt som kräver stewing och lång bräsera för bästa resultat.

De grundläggande styckningsdelar av nötkött längs den nedre halvan av kon alla tenderar att vara mager och stringier än de bästa nedskärningar, på grund av den muskelutveckling inblandade. Flanken kommer från området direkt under ländryggen, medan plattan producerar saker som kjol och hanger biff, som är kända för att kräva lång, långsam tillagning. Kött från plattan kan också vara mycket smakrik, för patient kockar. Den brisket är från den nedre front skuldran, medan skaften ansluta kropp ko till benen, tenderar att vara mycket muskulösa.

  • Porter biff kommer från den korta loga av en ko.
  • Gumpen grillat är en tuff styckningsdel som kräver bräsera och långsam matlagning.
  • En bit av lövbiff.
  • En grillad biff.
  • Chuck och köttfärs används i hamburgare.
  • Nötkött.
  • Rumpstek är typiskt en billig nedskärning av nötkött som smakar bäst när det är kokt långsamt.