Vad Är Extensor retinaculum?

March 13

Extensor retinaculum är en bindväv som är en del av det muskuloskeletala systemet och som bara finns i utvalda regioner av kroppen. Denna struktur används för stabilitet och skydd av extensor muskler i underarmen och ovansidan av foten. Alla typer av extensor retinaculum måste hållas friska för korrekt ledfunktion. I vissa fall kan problem med denna vävnad leda till smärtsamma störningar, såsom tendinit och karpaltunnelsyndrom. Andra gånger kan sjukdomar som diabetes orsaka problem som resulterar i extensor retinaculum smärta eller obehag.

Verkligen förstå vad extensor retinaculum är kräver utforska design och funktion av bindväv. Denna typ av bindväv, som kallas fascia, används för att inrymma extensor musklerna i den bakre ringformiga ligamentet. Det ger stöd för musklerna under den och även hjälper till att hålla den muskelgrupp på plats. Andra strukturer, så kallade de synoviala senskidor, arbeta med retinaculum att hålla extensor muskelsenor stabiliserats.

Extensor retinaculum finns på den bakre delen av underarmen nära handleden när armen hålls i anatomisk position, universellt erkänt organ positionen för upprätt kroppen med händerna och armarna med tummen pekar bort från kroppen. På underarmen, bildar extensor retinaculum ett brett band av bindväv som täcker extensor muskler gruppens känsliga senor, som fungerar för att ge redskap för musklerna i handen och underarmen. Extensor retinaculum ligger också på den dorsala aspekten av foten; i lekmannatermer, det är toppen av foten. Precis som med underarmen, är detta retinaculum närvarande skydda senorna som möjliggör förlängning av foten. Dessa muskler och senor används i åtgärder som att peka tårna, promenader, och diverse andra rörelser.

Den vanligaste störningen eller skada av någon extensor retinaculum är inflammation, även om det är ett problem mer vanligt förekommande i underarmen. När denna inflammation i retinaculum - och de synoviala senskidorna - inträffar kan median nerver nära handen skall träffas och erfarenhet begränsad rörelse. I vissa fall kan detta tillstånd behandlas försiktigt med mediciner och fysisk terapi, men det är inte ovanligt för en operation för att behövas för att förflytta den inflammerade vävnaden bort från nerverna.

  • Inflammation i extensor retinaculum kan resultera i karpaltunnelsyndrom.
  • Personer med karpaltunnelsyndrom kan uppleva domningar eller stickningar i fingrarna.