Vad Är Peach staten?

February 24

Georgien, den sista av de ursprungliga tretton kolonierna att gå med i unionen, är känd som Peach staten. Georgia persikor har länge setts som crème de la crème av persika industrin och anses vara idealiska prover. Georgien är hem för mycket mer än persikor, dock, och har en diversifierad ekonomi som bygger på jordbruk, industri och energi.

Att vara bland de äldsta stater i USA, har Georgien en lång och rik historia som går tillbaka till början av femtonhundratalet när européerna och allierade indianer kämpade spanska för marken. År 1724 föreslogs att området namnges Provinsen Georgia, efter att kungen av Storbritannien, George andra. Provinsen Georgien var inblandad i frihetskriget, men på grund av den relativa ungdom i provinsen, var inte en stor militär styrka i kriget. År 1861 anslöt sig Peach State konfederationen, och var en stor teater av strid i det amerikanska inbördeskriget.

År 1829, gruvarbetare hittade stora fyndigheter av guld i de norra bergen, vilket gör Peach State hem till första guldrushen i amerikansk historia och meddelar byggandet av en federal mint i Dahlonega. Detta var bara början på Georgiens kraftfulla och expansiva ekonomi. Om Georgien var ett fristående land, skulle det ha en av de 50 största ekonomierna i världen, beror till stor del på olika Fortune 500 och andra internationella affärs huvudkontor stationerade i Georgien. Kombinationen av Georgiens subtropiska klimat och mineralrika bergiga regionen ansvarar för Peach staten ha en sund turist baserade intäkter, liksom framgångsrik tillverkning, virke, och, naturligtvis, jordbruksindustrin.

Rhythm and Blues har en lång historia i Peach staten, med framstående personer som James Brown, Ray Charles, och Otis Redding kallar staten hem. Dessa konstnärer, anses vara bland de mest inflytelserika av de 20-talet, utvecklade sin musik i och kring Georgien upp genom 1960-talet och är fortfarande välkända namn i dag. Georgien anses också hem för ikoniska södra rockmusiker The Allman Brothers, Lynyrd Skynrd och Marshall Tucker Band. Den själfull musik som produceras i och runt Georgien sedan börjar den 20: e århundradet är ett tecken på stående stolthet för alla Georgien invånare.

Atlanta, Georgia, statens huvudstad, är en av de största städerna i sydöstra USA och fungerar som en viktig kraft bakom Georgiens ekonomi. Atlanta är hem för många professionella idrottslag, som representerar alla större ligan sport i Amerika. Atlanta är också hem för en symfoniorkester, en opera, och en professionell balett trupp.

Artighet av Hartsfield Jackson International airport, den mest trafikerade flygplatsen i världen, tjänar Atlanta som en stor inhemsk och internationell destination, vilket utan tvekan påverkar världsklass köpcentra och fem-stjärnigt boende som omger det centrala området. Atlanta är också hem till en av de högsta koncentrationerna av högskolor och universitet i landet, med över trettio högskolor. Bland dessa institut är Georgia Institute of Technology och Emory University, som båda anses ledande universitet i USA och världen.

  • Georgien är "Peach State".