Vad är en Epilepsi armband?

March 6

En epilepsi armband är en speciell armband som är tänkt att bäras av ett epileptiskt. Även känd som en medicinsk Alert Emergency Identification armband, är det avsett att varna vårdpersonal till den medicinska tillståndet hos patienten. Den epilepsi armbandet är en avgörande försiktighetsåtgärd i fall en patient är fysiskt oförmögen att lämna den information själv.

Epilepsi är en krampanfall som kan göra personen fysiskt oförmögen att tala under en episod eller angrepp. Under ett anfall eller konvulsioner, som kan variera från mild till den allvarligaste formen av ett grand mal anfall, kan patienten vara i kritiskt behov av läkarvård eller läkemedel ingripande. Effekterna av epilepsi kan emellertid göra det omöjligt för patienten att tala och i vissa fall patienten kan göras medvetslösa. Om bärs av patienten, kan en medicinsk alert epilepsi armband ger viktig information.

De flesta epilepsi armband kommer att innehålla någon typ av varningssymbol på framsidan. Symbolen är utformad för att få uppmärksamhet snabbt till en läkare i händelse av en nödsituation. Detta kan vara i form av en upphöjd medicinsk varning emblem, typiskt i rött. Medicinsk ID-armband kommer också i olika andra mönster, färger och mönster.

Den epilepsi armband kan vara tillgängliga i ett brett spektrum av metaller. Rostfritt stål, sterling silver, och solitt guld är vanligtvis den mest föredragna. Andra längder kan beställas från speciella återförsäljare och företag också. Det finns många källor på nätet som funktionen variabla markeringar. Några av de webbplatser på Internet och nätbutiker säljer också personliga medicinsk varning plånbokskorten som extra tillbehör.

Vanligtvis kommer informationen på baksidan av epilepsi armbandet inkluderar patientens fullständiga namn. Ordet "EPILEPSI" i djärv svart märker oftast ses. Det kan finnas variationer, inklusive termer såsom "Epileptic" eller "krampanfall Patient". Dessa pre-graverad typer är standard, men kan armband anpassas och graverade med annan information kan patienten föredrar.

Vid val av önskad information för att ha graverat, vissa individer föredrar att hålla det enkelt och grundläggande. Förutom att lista patientens namn, föredragna alternativ inkluderar notering mediciner som regelbundet tas. Detta skulle bidra till att minska risken för läkemedelsinteraktioner i en medicinsk nödsituation. Sjukvårdare behöver i allmänhet att bli uppmärksammad av alla mediciner som patienten behöver ta emot i en nödsituation. Dessutom är en nödsituation kontaktnamn och telefonnummer annat alternativ vissa människor föredrar att använda.

  • Symptomatisk epilepsi uppträder typiskt som ett resultat av en traumatisk hjärnskada.
  • Den epilepsi armbandet är en avgörande försiktighetsåtgärd i fall en patient är fysiskt oförmögen att lämna den information själv.
  • Sjukvårdare får lära sig att leta efter epilepsi armband på patienter med kramper.