Nya Dating Idéer för Over 50s

October 14

Copyright 2014 AARP. Med ensamrätt.

Om du var gift en lång tid eller levt ensam länge och levde livet precis som det vädjade till er, kanske du har samlat några starka vanor och underhållande nya idéer om hur man umgås med någon annan kan vara svårt.

Fortfarande, plöjning vissa ny mark tillsammans är en bra idé. Här är några aktiviteter som är särskilt sannolikt att skapa några bra känslor mellan er två.

Ta en klass tillsammans på datum natt

En stor klass undervisas av en begåvad lärare är fängslande, underhållande och upplivande. Om du plockar ut en klass som intresserar er båda, kan du bli historia buffs tillsammans eller ta en introduktion till konsthistoria eller geologi.

Lära sig något nytt tillsammans bygger en känsla av er två som ett par, och forskning har visat att göra något nyskapande tillsammans sannolikt att föra par tillsammans tätare än att göra saker de känner väl. Men detta är bara en bra idé om du inte har någon av dessa frågor:

  • Du är konkurrenskraftiga, och om din dejt är bättre på något än du är, kommer det att störa dig.
  • Du är inte beredd att gå avståndet med klassen om den slutar tilltalande för dig, men din partner fortfarande tycker om det. (Du kan inte överge något när du gör det som ett par aktivitet! Det är illa formuläret och kommer att skada din blommande relation.)
  • Du har en kort uppmärksamhet span, och du vet att du kommer tröttna på klass del av det sätt på (så det vore bäst om du inte startade).

Gör volontärarbete tillsammans

Visar din medkännande sida är aldrig en dålig idé. Dessutom, om du väljer en känslomässigt givande och gripande välgörande strävan, kommer känslan av att göra det rätta och att vara en god person ingjuta relationen.

Du måste välja din gemensamma åtagande mycket noggrant, dock. Ni båda måste känna att det här volontärarbete är ett meningsfullt och upplyftande företag. Det kan inte kännas påtvingad eller oäkta; som skulle få motsatt effekt om två av er.

Men om det verkligen och verkligen något som berör både era hjärtan, kommer du beundrar det i varandra, och din tid volontär hjälper var och en av er att må bra på att göra gott i världen och känna sig stolt över varandra som ett par.

Få sportig på ett datum

Om ditt liv är organiserad kring aktiva sporter, så kommer du förmodligen försöka hitta någon som är åtminstone något entusiastiska fysisk aktivitet. Du vill bara att ställa upp rätt.

En av de fina sakerna med att göra en sport tillsammans är att sport producerar, eller åtminstone kan potentiellt producera, adrenalin, vilket kan påverka hur du ser någon och hur den personen ser dig. Alla sporter som ger en spännande inducerar utsöndringen av endorfiner, hormoner som gör att du mår bra och även må bra om någon annan.

Du kan överväga att använda endorfiner för att göra din partners hjärta växa Fonder "fusk", men om din partner är atletisk, förmodligen vet hon effekten av endorfiner, även om hon inte har läst den här boken.

Sport och fysiska aktiviteter är ett bra sätt att få blodet for genom dina ådror. Vissa sporter, som bungyjump, är uppenbara spänning som får dig upphetsad (om du inte är så rädd att du är arg).

Men andra sporter, som vandring eller paddling, är mer lycksalig än hormonproducerande (om du inte är vit-vatten kajakpaddling eller havet kajakpaddling, i vilket fall du har liter hormoner pumpning genom ditt system). Cykla på en vacker dag och skidåkning är underbara sätt att spendera tid tillsammans.

Satsa på avkopplande, lågmälda datum

Ingenting är fel med att vilja långsam, enkla och intima tider som inte kräver resor, fysisk ansträngning, eller andra personer. Om du är mer av en cerebral typ eller om du bara vill dela mer diskussion än levande upplevelser, då du vill göra saker som ger dig tid att bara umgås. Du kan planera massor av bra datum med denna premiss i åtanke.

Exploring: Den roliga i jakten

Samla något tillsammans är riktigt roligt, och det innebär en framtid. Det spelar ingen roll vad du samlar. Det kan vara gamla tekannor, täcken, eller antika bil affischer, eller kanske du gillar att bara titta runt på loppisar eller landsbygdsantikaffärer för något oväntat.

Unwinding tillsammans

Du har också möjlighet att göra absolut ingenting förutom att njuta av varandras sällskap i en trevlig miljö. Du kan gå till bergen och ta en kopp kaffe i restaurangen på toppen av kullen.

Du kan gå till stranden med ett par bra böcker eller ett brädspel. Du kan gå till en marina och beundra solnedgången. Eller så kan du helt enkelt titta på din favorit TV-serie och veg ut med plockmat eller en pizza.

Du behöver inte göra mycket alls om du är intresserad av varandra, men i början av relationen, hjälper det att ha någon gång till dagen så att du delar något i de första veckorna och månaderna, när du vet inte riktigt varandra mycket väl.