Vad är en Linocut?

October 15

En linoleumsnitt är en typ av kvartertrycket som är med hjälp av linoleum som reliefytan. Linoleumsnitt kan ha en slående nivån av djup och detaljer, speciellt när den produceras genom skickliga konstnärer, och ett antal konstnärer arbetar i detta medium. Linoleumsnitt är väldigt lätt att göra, vilket gör dem lockande för vissa konstnärer, särskilt de som just har börjat experimentera med blocktryck. Det är inte ovanligt att se en linocut på skärm i ett konstgalleri, och sådana utskrifter används ofta för att dekorera hem och kontor samt.

När en linocut produceras, är en bit av linoleum försiktigt skärs bort för att skapa en önskad utformning. Därefter linoleum inked, och pressas mot en bit papper eller tyg att avtryck designen. Eftersom ett linoleumsnitt är i princip som en jätte stämpel visas bilden i omvänd efter utskrift, så artisterna måste tänka bakåt medan de carving konstruktion, speciellt om designen inkluderar texten.

Ibland konstnärer montera linoleum till ett block av trä för att göra det mer robust och stabil, även om detta inte krävs. Den linoleumsnitt kan produceras antingen genom att lägga linoleum i sängen av en press och skriva ut den, eller genom att direkt applicera linoleum till ytan som ska skrivas ut. Pieces produceras med den direkta tryckmetoden kräver minimala leveranser, vilket kan vara mycket praktiskt.

Precis som med vanliga träsnitt, kan linoleumsnitt produceras i färg med hjälp av ett annat block för varje färg, eller carving bort på avlastningsytan mellan inkings att ändra delar som inked. Eftersom linoleum är mycket lätt att rista, kan den användas för att framställa bitar med en hög grad av skarpa detaljer utan att behöva oroa sprickbildning eller delning. Men det brukar också att försämra snabbt, så artisterna måste tänka på hur många utskrifter som de vill när de överväger linoleum som medium, eftersom linoleum börjar komprimeras ur form efter en viss punkt.

Detta tryck gör tekniken lärs ut på många konstcentra och högskolor, och det kan vara ett roligt sätt att börja lära sig om blocktryck. För att göra grundläggande linoleumsnitt, är allt du behöver linoleum, en penna för att skissa, en förskärare, lite bläck och en rulle kallas brayer. När du behärskar grunderna, kan du börja leka med användning av färg och olika andra konstnärliga verktyg som kan förbättra dina linoleumsnitt.

  • Det är inte ovanligt att se en linocut på skärm i ett konstgalleri.