Vävning genom Webbhotell Funktioner

October 16

Ett antal företag och organisationer erbjuder webbhotell - det vill säga utrymme på deras webbserver för din webbplats. De flesta av dessa organisationer betalt för denna tjänst, och avgifterna varierar. Du bör titta på ett antal problem när man väljer ett webbhotell leverantör för dina webbsidor.

Fokusera enbart på pris när du jämför webbhotell tjänsteleverantörer är förståeligt. Men du bör titta på många andra faktorer som faktiskt kan vara viktigare än det omedelbara kostnaderna:

 • Prissättning struktur: Istället för att fokusera enbart på avgifterna för din första, nakna Ben plats, anser också vilka leverantörer debitera dig när din webbplats växer större och lockar ett måttligt antal besökare - säger några hundra eller några tusen i månaden. Vissa webbhotell tar ut en mycket låg skattesats för din första webbplats men socka det till dig när dina behov växer.
 • Support: Vi behöver stöd av ett eller annat slag, men utmärkt teknisk support för din webbpublicering insats är en av de svåraste - och viktigaste - typer av stöd för att få. Du behöver stöd för att sätta dina sidor på servern, för att svara på frågor om din webbplats, och för att lösa problem om snabb tillgång, upptid (hur länge tjänsten är på luft problemfri), och så vidare. Ta reda på om supportleverantörer erbjudande för varje typ av webbhotell alternativ som intresserar dig. Fråga andra användare av varje tjänst om de är kan få stöd snabbt när ett problem dyker upp.
 • Webb-relaterade konsulttjänster: Vissa webbhotell, även de som erbjuder tjänster gratis, erbjuder även andra webbrelaterade tjänster som de tar betalt för, såsom hosting företags webbplatser eller hantera din webbplats för dig. De flesta webbrelaterade tjänster faktureras per timme, men vissa tjänsteleverantörer få saker gjort bättre och snabbare än andra. Så en billigare timtaxa får inte innebära en lägre total faktura i slutet.
 • Site tjänster: Vissa webbhotell erbjuder hjälptjänster, såsom att räkna antalet användare som besöker din webbplats. Andra leverantörer kan du skapa och köra Common Gateway Interface (CGI) skript som utför avancerade funktioner, såsom bearbetning av data från ett webbformulär. Andra webbhotell varken tillhandahålla platstjänster eller tillåta dig att köra CGI. Leta efter en leverantör som gör enkla saker för dig och stödjer dig i att göra de mer komplexa funktioner själv.
 • Domännamn: Domännamnet är namnet på den server där din webbplats är bosatt, men smarta leverantörer kan sätta flera domännamn på en enda dator. Det betyder att du kan ha ditt eget domännamn, även om du har en liten plats, så länge som din webbhotell leverantör registrerar namnet. Registrera ett domännamn kostnader tjänsteleverantörer någonstans från ca $ 10 till omkring $ 30 per år.

Vissa webbhotell erbjuder att registrera ett domännamn för dig, men då behåller äganderätten av domännamnet själva. Denna situation är som de Peanuts karikatyrerna där Lucy sätter upp fotbollen och sedan drar iväg när Charlie Brown går upp för att sparka den. Inte äga ditt domännamn fri och klar kan allvarligt hämma din förmåga att flytta din webbplats senare.

Ta reda på om webbhotell leverantör kan du få ditt eget domännamn, antingen omedelbart eller senare. Och om leverantören gör, be om en tydlig, skriftlig försäkran om att du äger domännamnet och kan ta din webbplats till en annan värd, om du vill.

När man tänker en webbhotell leverantör, överväga i din bedömning av följande faktorer:

 • Hastighet: Hur snabbt kan användare komma åt din webbplats? Hur snabbt kan användare ladda ner filer som lagras på sajten? Du kan fråga, men du bör också testa. Försök att komma åt vissa webbplatser värd någon tjänst som du funderar och se hur snabbt de är, speciellt vid tider på dygnet. Jämför vad du hittar på andra webbplatser.
 • Driftstopp: Är webbhotell som du funderar någonsin "från luften"? Du kanske tror att driftstopp är sällsynt, men även hela online-tjänster som America Online har driftstopp. Ta reda på meriter för driftstopp av webbhotell som du funderar och jämför den tjänsten rekord med konkurrenter.
 • Växling: Att ha förmågan att byta webbhotell är avgörande. Med rätt att byta, kan du lösa eventuella andra problem. Utan rätt att byta, kan du vara missnöjd med någon viktig del av din webbplats under en lång tid. Två saker kan hålla dig låst i ett arrangemang med en leverantör: avtalsbestämmelser och kontroll över ditt domännamn. Inte underteckna ett kontrakt som låser dig in i mer än ett år, och låt inte webbhotell registrera ditt domännamn för dig om inte tillhandahållaren stater, skriftligen, att du kontrollerar ditt domännamn och kan ta det på annat håll .
 • Viabilitet: Många Internet-relaterade företag har gått i konkurs. (Även jätteföretag kollapsa ibland, liksom energijätten Enron, men det verkar som Internet har haft mer än sin andel.) Se till att din valda leverantör har en meritlista och är av tillräcklig storlek för att erbjuda några garantier för att det kommer att bli runt för lång tid.
 • Rapportering: Du verkligen, verkligen vill att din leverantör för att erbjuda grundläggande rapportfunktioner, såsom antalet besökare din webbplats har varje dag, gratis. Sådana funktioner är sällsynta men mycket värdefullt. Detta kan vara den kritiska faktorn i valet mellan en leverantör och en annan.
 • Dataöverföringsavgifter: En annan potentiell gotcha innebär dataöverföringsavgifter när användare tittar på en sida på din webbplats, är alla data på den sidan överförs till sina maskiner.. Om användarna ladda ner filer, är mer data som överförs. Många webbhotell erbjuder någon överföring fri data, men dina kostnader kan stiga kraftigt om trafiken på din webbplats ökar och dataöverföring stiger över en minimal mängd. Jämför data internprissättning noggrant.
 • Pris: Om allt annat är lika, är priset den avgörande faktorn. Men allt annat är sällan lika. Överväg andra faktorer först, men låt dig inte få rippat på det pris du betalar.

De viktigaste faktorerna vid val av webbhotell leverantör är friheten att byta när du behöver och ha kontroll över ditt domännamn.