Vad är Filé Oscar?

October 3

Filé Oscar är en typ av entree göras med kalvkotletter eller kalvkött medaljonger, sparris och hummer eller krabba kött. Det är sedan toppat med Bearnaisesås. Skålen är enligt uppgift uppkallad efter kung Oscar II, som var kung av Sverige och Norge i slutet av artonhundratalet. Det finns några olika metoder för förberedelse för kalvkött oscar, även om det är möjligt att göra skålen ganska enkelt.

Börja med ungefär en dussin sparris spjut samt några kalvkotletter; öka eller minska mängden mat köpt beroende på mängden portioner önskade. Endast en liten mängd av kokt hummer eller krabba kött krävs, men återigen, mer kan tillsättas om så önskas. Den Bearnaisesås bör förberedas i förväg; denna typ av sås liknar Hollandaisesås, och är tillverkad med smör emulgerad i äggulor, typiskt med tillsats av pepparkorn och lök.

Ångkoka sparrisen tills den är kokt men fortfarande skarp; Det bör inte vara blöt. Sedan, muddra kalvkotletter i mjöl och stek dem i en kastrull över smör tills de är kokta också. Det är en bra idé att börja skapa plattorna individuellt för kalvkött oscar; Placera en individuell kalvkött kotlett på varje platta, råga med kokt hummer eller krabba kött och några sparris spjut, och placera Bearnaise sås på toppen. Det är nu redo att njuta.

Detta är en av de mest grundläggande recept för kalvkött oscar, men det finns massor av varianter som finns i kokböcker eller online. Exempelvis kan salt och peppar sättas till mjöl för att göra kalvkött själva mer smakrik; lök eller vitlök kan läggas till också. Den Bearnaisesås kan också ändras för att göra det rikare eller mer smakrik för denna maträtt.

Vin eller champagne vinäger kan tillsättas till såsen, liksom dragon. För att göra det lite friskare, kan kotletter kokas i olivolja istället för smör, men Bearnaisesås tenderar att göra skålen ganska gödning oavsett vilket sätt kalvkött tillagas. Filé Oscar är en populär maträtt som ofta hittas på menyn i italienska restauranger, även om det inte är en italiensk maträtt. Ibland är det gjort med kyckling i stället för kalvkött i italienska restauranger också. Det är också en populär maträtt att tjäna på bröllop.

  • Filé Oscar är enligt uppgift uppkallad efter Oscar II, kung av Sverige och Norge.
  • Champagne vinäger, som ibland används för att göra sås till kalvkött oscar.
  • Kalvkött.