Vad är en Vichy dusch?

August 10

En Vichy dusch är en typ av dusch som ofta används i salonger och spa och tas emot medan liggande. Vichy-dusch Utrustningen består av en horisontell bar med flera dusch bifogade, oftast 08:55. Var och en av de dusch är något mindre än en konventionell dusch. Tabellen eller bädd används i en Vichy dusch är ungefär samma längd som ett spa behandlingsbord.

En Vichy dusch, som är uppkallad efter staden Vichy, Frankrike, hjälper lätta en spa-behandling såsom ett salt scrub eller lera behandling. Dessa behandlingar är mycket rörig och kräver en klient att tvätta dessa poster utanför hans eller hennes kropp innan påklädning. En Vichy dusch håller spa-klienten från att komma upp för att gå till en dusch för att skölja av produkten, vilket kan orsaka en hel del besvär och kan vara rörigt för spa.

Vichy dusch kommer att ligga på en arm som kan flyttas från sida till sida. Detta är så salongen anställde kan flytta duschmekanismen bort från klienten för att slå på den och justera temperaturen. Var och en av de dusch också kan justeras för riktning och flödet av spray så att vattnet även kan vara vid ideala tryck innan den riktas över toppen av en klient.

En Vichy dusch kan vara antingen fristående eller monteras på vägg. Nedanför duschsystem är en panel med temperaturkontroll så att spa terapeut kan se exakt vilken temperatur vattnet är. Vissa mer avancerade modeller kan ha en sköld som sträcker sig från slutet i en vinkel. Denna sköld skyddar en kunds ansikte från vattenspray när han eller hon vänder över.

Vichy duschar används i rum som har kaklade ytor tillsammans med en kunskapsflykt i golvet så att vattenskador är inte ett problem. Specialdesignad våta tabeller öka användningen av Vichy dusch genom att ge en mjuk yta för att ligga på när du duschar och dräneringshål så att vatten inte ansamlas på bordet. Detta kan leda till duschen för att ge en massage-liknande effekt som slappnar av musklerna och lugnar bort stress.

De flesta exklusiva salonger och spa dag införliva Vichy duschar som en del av deras spa regim. När beslut fattas om en ny spa, bör en kund frågar om spa erbjuder användning av en Vichy dusch, särskilt om planering för att få en kroppsbehandling. Med korrekt användning, kan en Vichy dusch lugna värkande muskler och slappna av och stärka spa klienter medan samtidigt lämnar dem rena och fräscha.

  • Vissa exklusiva spa dag erbjuder en Vichy dusch som en del av ett salt scrub eller lera terapi behandling.
  • När beslut fattas om en ny spa, bör en kund frågar om spa erbjuder användning av en Vichy dusch, särskilt om planering för att få en kroppsbehandling.