Vad är Streetwear Kläder?

August 6

Streetwear kläder är notoriskt svårt att definiera, även av dem som bär den. Detta kan bero på, som namnet antyder, är streetwear till stor del en gräsrotsmoderörelse påverkas av vad som nu händer "på gatorna", och därmed utvecklas ständigt. Det är möjligt att isolera några allmänna principer för streetwear dock. Först av allt, är det oftast centrerat på, avslappnad stycken såsom jeans, t-shirts, kepsar, och sneakers. Det påverkas även av hip-hop och skateboarding stilar samt 1980 nostalgi, och ofta har starka färger, grafiska tryck och retro design och logotyper.

Många streetwear kläder entusiaster håller att rörelsen uppstod i slutet av 20-talet som en reaktion på massproducerade "mall" stil. Även om det tog några av sin inspiration från befintliga mode hip-hop och skateboard, den tidiga streetwear kläder rörelsen erbjöd också sina deltagare en chans att uttrycka sin individualitet genom att lägga till lättsam, knäppa, eller avantgardistiska bitar till de stilar som föregick den . Genom att skapa sina egna utseende, kändes streetwear förespråkare de hade etablerat ett alternativ till "mall" mode. Det är kanske ironiskt då att den tidiga 21-talet, hade många massproducerade mode börjat visa ett distinkt streetwear inflytande.

Som streetwearkläder rörelsen utvecklas ständigt, är det svårt att katalogisera de specifika stycken som hör till det. I allmänhet är dock streetwear stil ofta uppbyggd kring, avslappnad grunderna som jeans, t-shirts, kepsar, och sneakers. Förutom skateboard och hip-hop, är streetwear kläder ofta även påverkad av 1980-talet nostalgi. Således streetwear stycken har ofta djärva grafiska tryck i Day-Glo färger och tungan-i-kinden retro logotyper. De sneakers gynnas av streetwear entusiaster ofta inspirerade av klassiska 1980-talet hög topp design.

Vanligtvis är streetwear mode tänkt som en rörelse av människor som inte har några strikta regler och är alltid förändras. Dessa demokratiska föreningar inte nödvändigtvis översätta till prisvärda kläder, dock. En av de centrala delarna av streetwear kläder är med begränsat eller Motiv-upplaga bitar, såsom små sats sneakers från stora idrottskläder tillverkare. Inköp och bär sådana svåra att få bitarna hjälper streatwear kläder entusiaster visar individualitet och undvika att se ut som en medlem av massorna. Denna väg till individualitet ofta kommer med en rejäl prislapp, men eftersom specialutgåva sneakers, mössor och andra pjäser kan kosta $ 200 $ (USD) eller mer.

  • Gymnastik är associerade med urbant mode.
  • Streetwear kläder tog några av sin inspiration från befintliga skateboard modet.
  • Jeans är vanligtvis streetwear kläder.