Vilka är de olika typerna av ATV Bikes?

August 6

Terrängfordon (ATV) cyklar finns i flera typer och stilar, inklusive tre- och fyrhjuliga motorcyklar i både två- och fyrhjulsdrivna versioner. Dessa ATV cyklar kommer också i prestanda och racing paket, samt modeller anpassade bäst för att arbeta eller maklig turridning. Många av de modeller som används för jakt och rekreation finns i kamouflage finish, medan racing stil ATV cyklar säljs ofta med mycket färgglada och flashiga färgscheman. Dessa kommer oftast komplett med dekal paket att lägga till den visuella spänningen fordons kommandon. De fyrhjuliga fordon finns i den typiska, quad-stil design, och den större, två- och fyra plats "Gator" och "Mule" -typ fordon.

I slutet av 1970 och början av 1980-talet, ATV cyklar började ta de amerikanska terrängentusiaster med storm. Snart var de cyklar rids på stigar och genom landskapet runt om i världen. Den första och ursprungliga ATV cyklar var i den trehjuliga typen, med lägre-end cyklar utrustas med låg effekt motorer, automatiska växellådor och fett, flotation-typ knölig däck. Snart, raffinerade versioner av dessa ATV cyklar började växa fram med uppgraderade motorpaket, manuella shift transmissioner och mindre, däck prestanda-typ. Denna högpresterande version av cykeln var allmänt marknadsförs som "R" paket, som snart blev synonymt med racing-paketet.

Konsumenterna började klaga på mycket tipsy och farliga köregenskaper som de trehjuliga cyklar besatt. Tillverkarna tvingades att göra om ATV, och fyrhjuliga ATV cyklar, eller fyrhjulingar, började dyka upp på återförsäljaravtal showroom golv. Även något större än de trehjuliga versioner, kunde de fyrhjuliga motorcyklar användas som jakt- och fiske maskiner samt jordbrukarnas verktyg. Det dröjde inte länge innan fyrhjulsdrivna versioner av quad började vinna popularitet. De fyrhjuliga cyklar snart används som både fritids- och tävlingsfordon.

Dessa fyrhjuliga cyklar kunde ibland rymma två ryttare, sittande i linje, men detta var vanligtvis obehagligt och ofta osäkra. Formgivarna gick till jobbet för att producera ett fordon som kunde fortsätta att användas i terräng samt en prestation, utilitaristiska och fritid typ av fordon. Den sida vid sida ATV snart finna sin väg in i utställningslokaler och blev en hit med konsumenterna. Igen erbjuds i både två- och fyrhjulsdrivna versioner, kan dessa ATV cyklar köpas i kamouflage finish och racing delar är riklig för de flesta modeller av de nyaste ATV cyklar som erbjuds av de flesta tillverkare.

  • Fyrhjuliga ATV kan användas för jakt och fiske, samt jordbrukarnas verktyg.