Vad är en Croton växt?

August 21

Croton växter är tropiska, vintergröna växter som tillhör Euphrobiaceae eller Spurge familj. De är kända för sin ljusa, flerfärgad lövverk, varför Croton anläggningen är också känd som Josephs Coat. Blasten består av hård, vaxartad och omväxlande placerade blad som kan vara av en mängd olika former, ovala, lance-liknande, flikiga eller linjär, och en mix av olika nyanser av grönt, gult, orange, vit, röd, rosa, crimson, lila och svart; samma anläggning kan ha olika typer av blad och färger. Croton växtfärger orsakas av närvaron av en kemikalie som heter antocyanin i bladen, och färgerna är skyldig att lysa eller blekna beroende på mängden solljus anläggningen tar emot.

Det finns över 750 sorter av Crotons runt om i världen, de två mest populära är Codieaum petra och Codieaum variegatum. Dessa växter kan planteras direkt i marken, hålls som trädgårds krukväxter eller odlas som krukväxter. De kan vara ganska hög underhåll, vilket kräver en varm, fuktig miljö och en krävande mängd vatten. De kan inte överleva i mycket kallt väder, och om vattenförsörjning är otillräcklig, de normalt uppåtriktade blad börja peka nedåt och börja släppa. Vid övervattning, bladen börjar vissna vid kanterna.

Mängden solljus anläggningen får är också viktigt. Det gör inte alltför väl om den får ett överflöd av direkt solljus, men i otillräcklig ljus, startar sin färgstarka bladverk att förlora sin färg och ljusstyrka. Anläggningen lämnar också börja släppa under dåliga ljusförhållanden. Anläggningen är sårbar för mjöliga buggar; sprutning anläggningen med såpvatten en eller två gånger om dagen kan hjälpa att bli av dessa skadedjur.

Under gynnsamma förhållanden kan Croton anläggningen uppnå höjder 10 fot (3,05 m) eller mer, och producera små gula blommor. Det brukar hjälpa att beskära plantan då och då för att uppmuntra en tung lövverk tillväxt. De beskäras delar, speciellt de gröna trä och blad knopp sticklingar, kan användas för att propagera nya Croton växter.

Croton blad utsöndrar en mjölkig latex ämne om de slits och denna latex kan färga kläder. Det är också giftiga och kan orsaka hudirritationer. Det är viktigt att veta att Crotons faller i kategorin av giftiga krukväxter, och särskild försiktighet bör iakttas om det finns små barn eller husdjur i huset.