Vilka är de olika virknål Storlekar?

August 21

Virknål storlekar använder det metriska systemet för att mäta bredden, som ibland kallas mätaren, av kroken. De många storlekar av virknålar kan variera från mindre än 1 millimeter till 20 eller mer. Nål är oerhört viktigt att en virkad projekt, bestämma mätare på stygnen och den färdiga storlek och struktur objektet. När virka från ett mönster, se till att använda den rekommenderade nål och garn tjocklek för att säkerställa att din färdiga produkten visar sig rätt storlek, form och konsistens.

Utöver det metriska mätsystemet är virknål storlekar brukar åtföljas av ett brev eller ett annat nummer att icke-metriska systemanvändare kan använda för att hitta storleken på kroken. Till exempel, i USA, en krok kan kallas en storlek "J" eller en storlek tio, vilka båda är namn på en krok som är 6 mm i diameter. Också mycket små krokar, som vanligtvis används för att göra spets eller virka med fina garn eller tråd, har amerikanska storlekar som sträcker sig från den största på "00", eller 3,5 mm, ner till en världsdelen .75 mm, kallas en storlek 14. Dessa små krokar har inte en bokstav storlek i samband med dem, till skillnad från de större virknål storlekar. Mindre vanligt, Storbritannien och Kanada storlekar olika från både vanliga metriska mätningar och bokstaven och nummer kombination av det amerikanska systemet, även ingår.

Beroende på storleken på virknål, kan den vara gjord av plast, metall, trä, eller ibland ben. Tiny krokar tenderar att vara gjorda av stål för hållbarhet, samtidigt som mycket stora krokar är i allmänhet av plast eller annat lätt material. Medelstora krokar ofta aluminium, men kan göras av någon av de andra material också.

Virknål storlekar kan kraftigt förändra hur ett färdigt projekt ser ut och känns. Med hjälp av en stor virknål ger projektet en mer lacy, öppen känsla på grund av utrymmet lämnas mellan och under stygnen att rymma den stora nål. Omvänt kommer små krokar att resultera i en tätare, närmare stygnbildning och mindre stygn totalt. De flesta mönster inkluderar en mätare i början, med angivande exakt hur mycket yta en färgruta i ett visst antal stygn bör ta upp i syfte att se till att den färdiga pjäs hamnar rätt storlek.

  • En mindre krok, i kombination med en finare garn, lämpar sig för mer ömtåliga mönster.
  • Rätt storlek virknål och rätt vikt garn är nödvändig innan början att virka.