Vad är mexikanska Cinnamon?

March 1

Mexikanska kanel avser Äkta kanel, en mängd kanel ofta anses av bagare, finsmakare, och konsumenter för att vara sant kanel. Kanel kommer från den inre barken av flera olika arter av träd och buskar från Cinnamomum släktet. Dessa tropiska evergreens är hemma i Sydostasien. Mexikanska kanel specifikt kommer från Sri Lanka och är ofta märkta som lankesiska kanel eller Ceylon, som är det tidigare namnet på ön landet. Kryddan är av stor betydelse i mexikanska köket, och landet är den största importören av lankesiska kanel.

Kanel är tillverkad av peeling och torkning av bark från träden. Som kanel torkar, rullar barken upp i den karakteristiska stiftform. Barken kan även malas eller säljs i pulverform. Kryddan finns i flera olika varianter. Ofta är dock alla dessa sorter säljs under samlingsnamnet av kanel, vilket betyder de som specifikt ute efter att köpa mexikanska kanel måste kunna skilja kryddan från sina nära anhöriga.

I Nordamerika, det som brukar betecknas som kanel är faktiskt Cinnamomum aromaticum, även känd som Cassia. Cassia är en art av kanel hemma i Kina, Indonesien och Vietnam. Kryddan har en bredare kommersiell tillgänglighet än Ceylon och är billigare att skörda, så det är ofta ersätta äkta kanel. Ceylon och cassia anses ofta vara utbytbara, men är lätt att se skillnad på grund av deras olika smakprofiler och utseende.

Ceylon kanelstänger krypa till spiraler och är blekbruna, med en mjuk, tunn konsistens som är lätt att riva eller bryta upp. Denna mexikanska kanel har också en träig doft och en delikat smak som är söt och varm, ofta med mjuka citrusnoter. Cassia är dock fränare och kryddig smak, med en liten bitterhet som normalt innehåller en hårdare och mer sammandragande lukt. Cassia bark normalt rödbrun till färgen, och kanelstängerna tenderar att vara grövre och tjockare. Som cassia torkar, barken tenderar också att krypa upp i båda ändar och lämnar efter sig ett ihåligt rör.

En extremt populär krydda för matlagning, är kanel vanligen används för bakverk, pajer och andra sötsaker. En populär mexikansk kanel öknen avnjutas i hela landet är mexikanska choklad, som har hela kakaobönor marken med socker och kanel. Den fin choklad i allmänhet säljs i platta, runda skivor som kan brytas i bitar och smält att göra olika rätter som flan. Det är också populärt används för att bereda mexikanska varm choklad, en skummande dryck gjord med uppvärmd mjölk.

Som mexikansk kanel är mindre robust smaksatt än cassia, är dess smak mångsidig nog att passa salta rätter som chili och mullvad såser. Många Mellanöstern rätter, inklusive curryrätter och lamm rätter, använder också kanel som en huvudingrediens. För att ge smak, kan mexikanska kanelstänger vara swizzled i te, kaffe och andra varma drycker.

Utanför Nordamerika är mer raffinerad och dyra mexikanska kanel önskad krydda. I de flesta nordamerikanska livsmedelsbutiker, kan det dock vara svårt att hitta äkta kanel. För att komplicera saken, andra sorter av kanel, såsom Cinnamomum burmannii, en mängd som ibland kallas Korintje kanel, också säljs i USA under kanel etiketten. Shopping på nätet eller via lokala krydda marknader kan leda till att finna mexikanska kanel. Vissa lokala livsmedelsbutiker kan också bära kryddan i den internationella delen av snabbköpet. De som letar bland andra mexikanska kryddor kan finna kryddan under namnet canela, det spanska ordet för kanel.

  • Mexikanska kanel, vilket är faktiskt från Sri Lanka, är en populär variant av spice.
  • En mullvad sås för kyckling kan funktionen mexikansk choklad med kanel.
  • Mexikansk kanel används ofta i flan desserter.