Konfigurera Säkerhetskopiering Program i Windows Vista

May 19

Den första säkerhetskopieringen som du gör med Windows Säkerhetskopiering skiljer sig från resten av dem, mest för att denna första-gången operationen konfigurerar även program för säkerhetskopiering. Följande steg gå igenom processen och anta att du säkerhetskopierar till en extern hårddisk eller USB-minne som redan är ansluten till din PC:

 1. Öppna Status för säkerhetskopiering och konfiguration fönstret.

  Från Start-menyn, Alla program → Tillbehör → Systemverktyg → Säkerhetskopiering status och konfiguration.
 2. Välj Konfigurera Automatic File Backup.
 3. Om du uppmanas att ange administratörslösenordet eller klicka på Fortsätt.

  Datorn ser för säkerhetskopiering destinationer:

  • Hårddisk: Det bästa valet om du har en extern hårddisk, ett USB-minne med gott om plats, eller en separat, fysisk hårddisk inuti datorn (inte en partition).
  • Optisk enhet (CD eller DVD): Om du har mer information att backa upp än vad som ryms på en enda optisk skiva, du byta skivor. Tänk på att automatisk säkerhetskopiering kräver extra förberedande arbete.
  • Network Drive: Fungerar endast när datorn är ansluten till en server typ av nätverk. Det förklarar varför ingen delad nätverkshårddisk visas på listan.
 4. Välj den destination som du vill säkerhetskopiera till.
 5. Klicka på Nästa.

  När datorn har mer än en intern hårddisk eller diskpartition, kan du bli ombedd att välja dessa ytterligare diskar för backup. Inte om du inte hålla viktiga filer på dessa enheter, t.ex. bilder, musik eller viktiga dokument.
 6. Välj några extra hårddiskar för att säkerhetskopiera om du uppmanas.
 7. Klicka på Nästa.

  Nästa steg är att välja vilka typer av filer som du vill säkerhetskopiera. Tillbaka upp all din personliga information; hålla alla alternativ som valts.
 8. Klicka på Nästa.
 9. Ställ en backup schema.

  Hur ofta du säkerhetskopierar beror på hur ofta du använder datorn och på vilken typ av information som det innehar. I en kontorssituation, vill du förmodligen säkerhetskopiera i slutet av varje arbetsdag. Hemma, kan det vara mindre ofta beroende på hur ofta du använder datorn.
 10. Klicka på Spara inställningar och Kör Backup.

  En typisk backup kan ta allt från några minuter till flera timmar, beroende på hur mycket grejer som säkerhetskopieras.
 11. Klicka på knappen Stäng för att avvisa Back-Up Files fönstret.
 12. Stäng Status för säkerhetskopiering och konfiguration fönstret.

Nu kan du använda din dator med tillförsikt. Filer uppdateras regelbundet på hårddisken för säkerhetskopiering. De kan snabbt och exakt återställas om, och när, något dåligt händer.

 • Datorn måste vara på när säkerhetskopieringen sker. Datorn kan vara i antingen Stand By eller viloläge, men en automatisk säkerhetskopiering körs inte när datorn är avstängd eller i viloläge.
 • Säkerhetskopiera dina data förbrukar datorresurser. Var noga med att schemalägga en backup för när du inte gör något annat.
 • Varje gång du säkerhetskopiera dina filer, skapar Windows Säkerhetskopiering programmet en ny, unik säkerhetskopia på backup-enheten. Dessa uppsättningar bibehålls som en databas för att användas av Restore delen av Backup programmet. På så sätt, inte bara kan återvinnas äldre filer, men äldre versioner av dessa filer kan också återvinnas också.