När ska jag få en bedömning?

June 2

När ska jag få en bedömning? Detta är förmodligen en av de vanligaste frågorna som husägare ställer sig. Det finns flera skolor av tanke om när du ska få en bedömning, och i ärlighetens debatten kommer att rasa för kommande år. Det finns dock vissa fall där, enligt min mening, bör du alltid få en professionell bedömning.

En av de tider som du alltid bör få en bedömning är rätt innan du har någon större ombyggnad utfört. Anledningen till detta är de resultat som du får kan hjälpa dig i att kunna få någon extra finansiering som du kanske ute efter att få för remodeling jobb. Som en extra bonus, om du råkar anlita en entreprenör och han mässar upp på jobbet, det här dokumentet kan användas för att hjälpa till att visa de skador som orsakades om du hamnar i domstol. På steken, bör du också få en annan gjort vid slutförandet av några större hem renoveringar.

En annan av de tider som du bör få en bedömning är när du köper ett hem. Om du köper ett nytt hem, sedan med en bedömning göras kan hjälpa dig senare om du har några problem med det företag som byggde hemmet. När du köper ett hem från den nuvarande ägaren, kan en bedömning också hjälpa dig veta vad det sanna värdet på hemmet är och om det begärda priset är giltig eller inte. En bedömning kan också låta dig veta om det finns några allvarliga problem med hemmet som måste åtgärdas innan stängning av försäljningen. Min syster-in-law bara fick reda på något elektriskt arbete som inte var upp till kod på sitt nya hus genom att ha en bedömning göras innan stängning av försäljningen. (Man skulle ha trott det hem inspektör borde ha fångat problemet, men det var faktiskt, i det här fallet, värderingsman.)

Slutligen bör du också få en fullständig bedömning om du säljer ditt hus. Om du har haft en klar inom sex månader att sätta ditt hus på marknaden, många fastighetsmäklare och banker kommer att titta på det dokumentet som evangeliet. Även om det är sant att många skygg hem köpare kan fortfarande kräva att en ny bedömning göras, det faktum att du redan har haft en gjort nyligen kommer att gå långt för att bevisa att du har något att dölja när det kommer till ditt hem värde.