Om att klippa ditt SketchUp modell i Delar till 3D Printing

May 30

När uppdelning en SketchUp-modell i utskrivbara delar, börja med att tänka på vad du ska göra med sömmarna. Om du ska till sand, måla, och avsluta modellen, då har på det och skär var du vill. Men slipning och ytbehandling är en enorm mängd arbete, särskilt om du aldrig har gjort det förut.

Det är mycket lättare att göra dina nedskärningar och sömmar ser ut som de är avsiktliga delar av modellen.

För en söm att titta avsikt, det måste arbeta med logiken i objektet. Varje objekt har sin egen logik, en underliggande ordning som informerar hur det formas och strukturerad. Till exempel, här är ändamålet symmetrisk till vänster och höger.

Om att klippa ditt SketchUp modell i Delar till 3D Printing

En söm på symmetriaxeln är mindre stötande än en som kör slumpmässigt i en annan riktning. Genom att följa en linje som redan begrepps närvarande i objektet, förstärker sömmen vad ögat redan uppfattar.

Ett annat bra ställe att gömma ett snitt ligger på en förändring i höjd, krökning, eller färg. Att placera en söm där ytan av en del redan är avbruten eller övergångs kommer att göra det mycket mindre märkbar.

Om att klippa ditt SketchUp modell i Delar till 3D Printing

Detta är den strategi mest allmänt används för formsprutningsdelar. Plocka upp något omkring dig som är gjord av plast och hitta sömmarna där delarna möts. Om du kan imitera den typen av sömmen, kommer folk gärna accepterar att ditt objekt är en "riktig" sak.

Det kommer att kännas rätt bland tillverkade saker i vår formsprutad värld, och du kommer att lura folk att tro din 3D tryckta delen kom från en fabrik någonstans.

För mycket stora konstruktioner, kan det enda alternativet vara att etablera ett rutnät och skuren i build-volym-size block. Slipa, ytbehandling och målning kan fungera bra på stora delar, men räkna med att spendera mycket tid att göra det rätt. Om du har tillbringat den energi att bygga ett något stort, det är värt den extra tid att göra det fantastiskt.