Hur väljer jag det bästa Adhesive Mats?

December 25

Välja de bästa självhäftande mattor kräver hänsyn till produktens tjocklek, avsedda ändamål, och storlek. Dessutom bör man utvärdera om en engångstyp eller plastmatta typ skulle fungera väl för tillämpningen. Dessa självhäftande mattor att arbetstagarna skall kunna röra sig mellan en vanlig arbetsplats och ett renrum utan transportera föroreningar på sulorna på sina skor. Limmet, eller klibbigt, tar tag del av mattan föroreningar från skon och håller skräp på plats.

En viktig faktor som du bör tänka på är mattans tjocklek. Majoriteten av mattor använder löstagbara skikt av lim; när den klibbiga känslan är inte längre kände av arbetarna gå över mattan, är det översta lagret helt enkelt skalas bort för att avslöja en ny klisterfolie. Renrums företag som har en hel del gångtrafik bör investera i självhäftande mattor med många lager. Som ett resultat kommer mattan att hålla längre, även om skikten kommer att skalas av oftare.

Vissa självhäftande mattor har en extra portion av mattan. Denna matta drar stora skräp bort av skorna, medan den bifogade klibbiga delen griper återstående små skräp borta från skon. Kombinationen av matta och lim är särskilt användbart när anställda spårning i smuts eller lera från utomhus.

Om mattans avsedda ändamål ska installeras nära farliga material, är det bäst att köpa en varaktig matta som tål oavsiktliga utsläpp av giftiga ämnen. Vissa billiga självhäftande mattor är tillverkade av mycket tunna skikt som kan skadas av farliga vätskor. Som ett resultat, kan mattan inte fungera fullständigt, vilket resulterar i föroreningar förs inuti renrumsområdet. Tjocka lager av styvt material kan behövas för särskilt farliga affärsmetoder, till exempel laboratoriearbete med farliga kemikalier.

Mindre självhäftande mattor är mer plånboksvänlig, men ibland en större matta är värt investeringen, så att alla människor in och ut ur renrummet kan ha sina skor ordentligt rengjorda. Felaktigt stora självhäftande mattor kan lätt klev över, vilket orsakar föroreningar att komma in i renrummet. Förorening av ett renrum utrymme kommer att kosta mer att fixa än att köpa en större klistermatta storlek.

Vissa nyare mattprodukter använder inte engångslakan, men faktiskt använda en speciellt utformad plast harts för att hålla sig skräp i ytskiktet. Dessa mattor kan rengöras och återanvändas när skräp har ackumulerats inom plasten. Efter rengöringen är mattan fri att användas igen; Detta är ett mer miljövänligt val av matta eftersom det inte finns några disponibla ark som kommer att hamna i en deponi.