Vad är en bärbar Forum?

December 17

En bärbar dator forum är en online diskussionsgrupp tillägnad frågor kring bärbara datorer. De flesta forum är specifika för en viss modell, ger en plats där ägarna kan hjälpa varandra med frågor om allt från felsökning till allmän diskussion. Människor i forum är i allmänhet mycket villiga att ge av sin tid, förutsatt ömsesidig artighet och respekt. En representant från tillverkaren skulle kunna delta i en anteckningsbok forum när forumet är värd på tillverkarens hemsida, men i de flesta fall forum finns för användare att hjälpa varandra.

Vem som helst kan delta i en anteckningsbok forum genom att registrera på webbplatsdiskussionsgruppen. Registreringen innebär avtalet till ett avtal som innehåller regler för deltagande följt av att skapa ett användarnamn och lösenord. När referenser har fastställts den nya medlemmen kan komma åt en kontrollpanel där han eller hon kan göra ändringar i en personlig profil, konfigurera alternativ för användning av webbplatsen. Fullvärdigt medlemskap tillåter skickar meddelanden till den bärbara forumet, medan en tredje kan bara läsa inlägg.

Det är viktigt att läsa Vanliga frågor (FAQ) innan deltagande, oftast postat som en "anteckning" som aldrig går ut utanför förstasidan på forumet. Den bärbara datorn Forum FAQ postas för att hålla nya medlemmar från att ställa frågor som har upprepade gånger bett och besvaras. Om du läser FAQ och hitta din fråga, har du sparat dig besväret att posta till forumet. FAQ är synlig för icke-medlemmar också, så att du kan läsa det innan du registrerar.

Antag att din fråga inte upp i FAQ, använd forumet sökmotor för att leta efter ett svar genom att inkludera nyckelord. Det är möjligt att frågan redan har behandlats och lösas av forummedlemmar, även om det inte finns i FAQ. Innan du postar läsa ämnesrubrikerna. Diskussioner är vanligen indelade i många kategorier och ämnen, så välj det mest relevant.

När du ställer en fråga i en anteckningsbok forum se till att inkludera tillräckligt detaljrik så att medlemmarna kan hjälpa dig. Minimalt detta skulle inkludera en modell av den bärbara datorn, om ämnet nummer omfattar mer än bara en, operativsystemet och problemets natur. Om felmeddelanden är inblandade, innehålla en exakt språk meddelanden och när de inträffar.

När du postar din fråga till forumet är det en bra idé att bokmärka sidan så att du kan kolla tillbaka för svar med ett enda musklick. Du kan också besöka din profil och använd kontrollpanelen för att begära att du mailade från sajten när ett svar visas i tråden. Du kan avsluta prenumerationen här tjänsten när du vill.

Om någon gör ett förslag, rapportera tillbaka till den bärbara datorn forumet huruvida förslaget lyckades heller inte. Inkludera detaljer, när så är lämpligt. Din fråga kommer utan tvekan att uppstå för någon annan i framtiden, och som har en tydlig dokumentation av vad som hände i ditt fall kan hjälpa nästa person. Det anses dålig netikett att ta människors hjälp och sedan försvinner utan att svara. Forumet har ingen möjlighet att veta om problemet var löst eller inte.

Även om det inte är nödvändigt att det är alltid uppskattat att ge tillbaka i forum. Du kanske har en hel del erfarenhet du kan dela med andra som också söker efter svar. I väntan på svar eller vid kontroll tillbaka, överväga att perusing andra ämnen i den bärbara forum för att se om det finns frågor du kan svara för någon annan. Sammanslagning samlade kunskap är precis det som gör dessa forum så värdefullt.

  • En bärbar dator forum är en online-diskussion inriktad på frågor som rör bärbara datorer.