Vad är Yam Cakes?

December 15

Det finns olika versioner av jams kakor runt om i världen, några söta och några salta. Den gemensamma inslag i kakorna är användningen av yam som bas för hela receptet. I Sydostasien är kakorna allmänt ångas och har en välsmakande smak, inklusive räkor, korv och andra mark kött i blandningen. I Indianska köket, kan jams kakor vara lösa buntar av strimlad yam som är stekt eller bakad. Några recept finns för faktiska dessert-stil yam kakor, även om dessa inte är lika vanligt, delvis på grund jams kan bli mycket hård och tät när den används i strukturer såsom höga tårtor.

Den viktigaste ingrediensen i jams kakor är yam, trots vad en yam är kan vara förvirrande. I vissa länder i Sydostasien, är en typ av corm kallas taro ibland kallas en yam. I Nordamerika är termen "yam" används ofta felaktigt för att identifiera en sötpotatis. Medan både en sötpotatis och taro likna en yam på vissa sätt, de är inte sanna jams. Taro är närmare i smak till en yam än en sötpotatis även, med förekomsten av jams i Asien, många recept gör använda faktiska jams.

I sydostasiatiska köket, jams kakor är salta snacks, aptitretare eller ackompanjemang till soppor eller andra huvudrätter. De jams är väldigt svårt när de är råa och beredning av jams kakor börjar ångkokta, kokning eller blötläggning av jams tills de är mjuka. De är sedan mosade tillsammans med rismjöl och ibland tapioka mjöl tillsammans med varmt vatten för att bilda en smet.

Andra ingredienser kan tillsättas till smeten, inklusive vitlök, ingefära, spansk peppar flingor, svamp, Fem kryddor, lök eller schalottenlök. Alla dessa ingredienser är oftast tillagas i förväg för att utveckla sina smaker och texturer. Kött och fisk och skaldjur också brukar läggas till yam kakor, inklusive kinesiska korv, mark eller tärnad fläsk eller räkor. Tilläggen kött allmänhet hackad mycket fin eller krossas till pulver av torkade former och genomstekt innan att lägga till smeten. Hela smeten hälls i en kastrull och ångas tills fast, varefter toppen kan vara dekorerad med nötter, kryddor eller grönsaker spån.

I indian matlagning, jams kakor börja med rivning av jams till strimlor och sedan blanda dem med mjöl, ägg och socker. Blandningen kan sedan stekt snabbt i olja för att bilda skarpa kakor. En annan version, och en som har anpassats för att skapa en yam smaksatt dessert tårta, involverade samma ingredienser, utom jams mosas med övriga ingredienser och sedan kombineras med mjölk och bakade tills de bildar kex-liknande kakor.

  • Knölen känd som en yam är grunden för yam kakor.
  • Schalottenlök används ofta för att smak yam kakor.