Vad är hjortstek?

December 13

Ätit i många länder längre än nötkött, hjortstek är högkvalitativa hjortkött klipp från den bakre halvan av en hjort. Ofta jagas vild, rådjur är också upp på gårdar, särskilt i Nya Zeeland och USA. Rådjur anses friskare än nötkött på grund av sin låga fetthalt, hög proteinhalt. Dessa biffar är tillgängliga i samma snitt som nötkött biffar: rib eye, ytterfilé, flanken biff, New York Strip, och så vidare.

Hjortstek får göras från alla typer av rådjur, såsom rött eller vitt svansen, som är i familjen Cervidae. Medan vilda rådjur är ofta som gamey tenderar odlad rådjur ha mindre av en viltsmak. Den viltsmak, en stark, ibland obehaglig smak i samband med vilda djur, beror på att djurens dieter, den sporadiska tillgången på mat, och även deras sista stunder när jagade. Eftersom odlad rådjur har regelbundna, höga livsmedelskällor kvalitet, många tror att viltsmak är mindre uppenbar i odlad lager.

Delvis på grund av den viltsmak, är hjortstek ofta marinerad innan tillagning. Även om det finns recept som inte tyder marinehjort biff, de flesta gör. Rådjur sägs ta på smaker av vad rådjur äter oftast. Av denna anledning är det ibland beskrivs ha en träig eller söt smak.

När du väljer en hjort biff, är det viktigt att ägna stor uppmärksamhet åt färg. Mörkare kött med vitt fett är det bästa valet för smak. Köttet är yngre och kommer att vara mer anbud och välsmakande efter tillagning. Även älgkött är ofta svårt att hitta i livsmedelsbutiker, det finns många ställen där man kan beställas på nätet. Många ställen kan skicka antingen färska eller frysta biffar - biffar kan vanligtvis frysas från tre till sex månader.

Förutom att äta biffar som en huvudrätt, kan hjortstek också skivas i ca 1 tum (2,54 cm) tjocka remsor och görs till ryckig. Venison jerky görs genom marine remsorna i salt och andra kryddor över natten. Då den saltade remsorna bakas vid en mycket låg temperatur under cirka sex timmar.

Rådjur stek kan också skäras i tärningar och tas i stuvningar eller skewered med frukt eller grönsaker och kokta som shish kebab. De kan skäras i skivor för stek, eller ens kyckling stekt. Den vanliga förslag för doneness är emellertid medellång sällsynta för den bästa smaken.

  • Hjortstek finns i samma typer av nedskärningar som nötkött.
  • Den bakre halvan av en hjort används villebråd biff.