Vad är Vit Kol?

December 10

Kol är vanligtvis betraktas som den mörka svart rock-liknande substans som fyller himlen med rök vid förbränning. Vit kol, även kallad bio kol, är helt annorlunda; till att börja, är det bättre för miljön eftersom inga giftiga rest resultat från att skapa eller använda vitt kol. Vit kol görs genom att ta träd, växter och jordbruksavfall sådana mandelskal och torkning av växtmaterial. Det används i många tillämpningar av många branscher och är lätt förnyas. Bortsett från att vara renare än vanlig kol, bio kol ger också mer energi och har lägre fukt.

För att skapa vitt kol, allt som behövs är växtmaterial och en brand över vilka torka materialet. De vanligaste material som används för att göra bio kol är löv, träd, mandel och jordnöt skal, och bomulls stjälkar. Branscher normalt gör detta i stora torkmekanismer som ger en stor mängd bio kol. Till skillnad från vanliga kol, vilket kräver bindemedel och andra ämnen för att göra kol kan användas som energikälla, inte bio kol kräver inga ytterligare ämnen.

Efter att ha torkats, är det material som används för att skapa biologisk kol formas till en cylindrisk form, standarden för bio kolproduktion. Bildandet inte bistås av några kemikalier. Den är gjord med hjälp av kraftfulla mekaniska pressar.

De användningsområden för vit kol är lika varierande som svarta kol användningsområden. Det används i hemmen för värme och matlagning, och av många industrier som behöver eller producerar energi. Någonstans kol används, kan bio kol vara substituerade. Vit kol kommer från växtavfall och material, vilket innebär att det är en förnybar resurs.

Svavel innehåll är ett stort problem med regelbunden kol. Bio kol producerar inget svavel och därför ingen förorening när den används. Svavel kan också göra stenkol svårt att lagra eller vara runt, men vitt kol har inte det här problemet.

En annan faktor från ett luftföroreningar synpunkt är askan som skapas när du bränner en substans. Askan nivån i bio kol är vanligen i ett område med 2 procent till 10 procent. Denna procentsats är mycket låg, särskilt jämfört med traditionella kol utbud av 20 procent till 40 procent askhalt vid förbränning.

Den energi som produceras av något ämne mäts i kilokalorier (kcal). Bio kol kan producera cirka 3.800 kcal till 4500 kcal när den används. Svart kol producerar typiskt från 3000 kcal till 3500 kcal. Förbränningen är också mer enhetlig bio kol än i vanliga kol, vilket gör den idealisk för applikationer där värmen har att täcka ett stort område.