Vad är en Tiger Beetle?

December 29

En tiger skalbagge är en insekt ca 0,5 tum (1,25 cm) lång med vingar, långa ben och långa antenner. Det uppskattas att det finns mer än 1.500 arter av tiger beetle hela världen, med det största antalet som lever i varma, tropiska klimat. Dessa olika arter omfattar ett brett spektrum av färger. De vanligaste färgerna sett är brungrå och svart, färger allt för att smälta in i miljön, medan vissa arter sport lysande nyanser av skimrande koppar, grön eller blå.

Tiger skalbaggar är rovdjur, livnär sig på små spindlar, insekter, maskar och sniglar. De kan springa och flyga snabbt, och har möjlighet att fånga byten både på marken och i luften. Deras hastighet gör tiger skalbaggar svårt för människor att fånga, men de är offer för sländor, spindlar, ödlor och paddor. Tiger beetle larver är också aggressiva rovdjur, gräva hål i vilka de drar intet ont anande offer som de slukar med sina kraftiga käkar.

Dess överlapp, sickle-formade mandibles ger tigern skalbagge en vildsint utseende. En tiger skalbagge doesnâ € t bita människor, men om det inte hanteras. Både vuxna och larver tiger skalbaggar bedöms lämpliga på grund av det stora utbudet av insekter som de äter. De flesta är aktiva under dagen, men några arter är nattaktiva. Vissa arter av tiger beetle kan producera en lukt i ett försök att avskräcka rovdjur.

Efter parning, förblir hane med honan under en kort tid och skyddar henne från andra hanar. I juni eller juli, kvinnliga tiger skalbaggar gräva hål och lägger ett ägg i varje hål. Efter kläckning, larverna förstora hålen och lever inuti, väntar på byten att krypa genom. Tiger skalbaggar ur dessa hål efter de mognar in i vuxenstadiet.

Dessa insekter är mer aktiva på soliga dagar. Deras nivå av aktivitet bestäms genom mängden ljus, luftfuktighet och lufttemperatur. De går djupt in i deras underjordiska hålor under säsonger med kalla temperaturer. Tiger skalbaggar är indikatorart, vilket innebär att deras närvaro är en indikation på ett friskt ekosystem, bortskämda av några föroreningar.

Omkring 100 arter av tiger beetle finns i USA. En vanlig art är sex-spotted tiger skalbagge. Denna skalbagge sport en metallisk grön huvud, ben, antenner, och ving täcker, känd som elytra, och i allmänhet har sex vita fläckar på ving omslag. Det finns variationer, men med några sex-prickiga skalbaggar visar blåfärgning, vissa visar ett annat antal prickar än sex, och en del har en solid färg utan fläckar.