Vad är läkemedelsanvändningen Review?

July 4

Läkemedelsanvändningen översyn kan definieras som granskning av läkemedel som används i en population (en stat, ett land, en åldersgrupp eller abonnenter av en sjukförsäkring plan) för att bestämma effektiviteten, potentiella faror, problem med läkemedelsinteraktion, och andra frågor. Det finns drogutnyttjandeprövningsnämnder som är privata och kan fungera för sjukförsäkring eller apoteksbolag. Som av 1993, med passagen av Omnibus Budget Reconciliation Act från 1990, varenda amerikansk delstat också måste ha en läkemedelsanvändningen granskningsnämnd som övervakar poli recept för Medicaid patienter, och dessa gör rekommendationer om bästa receptbelagda läkemedel, drogproblem och läkemedelsinteraktioner, som är tillgängliga för farmaceuter och läkare.

Det finns skäl till varför tillsynen av vad som föreskrivs kan vara så viktigt. Med tusentals potentiella läkemedel tillgängliga, kan kombinationer av mediciner snabbt blivit dödligt, eller de gör folk så sjukt att det ökar dramatiskt sjukvårdskostnader. Det är rimligt att säga att människor har dött av föreskrivna mediciner som inte borde ha föreskrivna tillsammans eller som togs felaktigt. Att ha styrelser eller privata organisationer som övervakar potentiella interaktioner och göra vissa läkare och apotekare är medvetna om dem är värdefullt.

I vissa fall en läkemedelsanvändning översyn ombord mandat som apotekare talar till människor när de ordineras nya mediciner. Detta kommer inte att stoppa alla potentiellt dödliga interaktioner såvida patienterna är kommande om vad de tar. Bruket av läkare shopping att få recept från flera läkare, särskilt för de människor som betalar privat istället för genom ett försäkringsbolag, kan vara svårt att spåra. Fortfarande de flesta människor får recept från en läkare eller kanske ett par, och om de fyller dem på samma apotek, kan detta spåras.

Ett ingripande som kan förekomma med läkemedelsanvändningen översyn är att en apotekare inte får fylla en förskrivna läkemedlet om han ser en patient är på något annat som det kommer i konflikt. Helst detta ingripande bör ske vid läkarmottagningen, men det gör inte alltid. Farmaceuter eller läkare kan också utföra vad som kallas retrospektiv läkemedelsanvändning översyn för att utvärdera vad läkemedel en patient närvarande tar, och kanske göra ändringar om det behövs för att effektivare eller flera lämpliga läkemedel.

En aspekt av läkemedelsanvändning översyn som inte är så salta att vissa kritiker är frågan om översyn av kostnadsbesparingar. I system som Medicaid och i många hälsa planer, är vissa mediciner "preferred", även om de inte är den bästa behandlingen för alla. Statistiskt föredragna läkemedel är oftast ganska effektiva, men de kan också vara det billigaste, och inte alltid bäst. Medan många människor stödjer översyn som kan rädda liv, de känner sig obekväma eller är sunt mot idén att använda ett förbiseende kommitté för att ge rekommendationer om läkemedel baserade på en kostnadsfaktor. I vissa fall kan minska kostnaderna inte vägas lika med hälso- prioriteringar individen.

  • Använda datorprogram, kanske en apotekare hitta negativa interaktioner mellan olika läkemedel som används av patienten.
  • Myndigheter bedriver recensioner av populationer för att avgöra frågor som användningsmönster, effektivitet och biverkningar som användarna upplever.
  • En läkemedelsanvändningen översyn kan bidra till att minska risken för läkemedelsinteraktioner.