Vad är Porcelain?

July 13

Porslin är ett mycket hårt, genomskinligt-vit keramik som har tillverkats i Kina sedan 600-talet, och i Europa sedan 1700-talet. Eftersom det var förenat med Kina och ofta används för att göra fina tallrikar, koppar, vaser och andra konstverk, det kallas ibland "fint porslin." Vissa hantverkare göra åtskillnad mellan hård pasta porslin, tillverkad i den traditionella kinesiska stil, och mjuk pasta porslin och hävdade att endast mjuk pasta är sant porslin, men termerna används omväxlande med de flesta av resten av världen.

Leror har använts för att bilda servis och konst i århundraden, och rötter porslin började i Handynastin, när kinesiska hantverkare första kombinerade vit kaolinlera med en typ av mark granit och sköt den vid extremt höga temperaturer. Resultatet blev en fjädrande, genomskinliga, resonant, vacker bit keramik. Tekniken förfinades ytterligare under Tangdynastin, runt 6oo AD, för att skapa starka, tunna väggar som var verkligen genomskinliga. Europeiska äventyrare fängslades med den unika och vackra material, som såg drastiskt annorlunda från stengods sedan i produktionen, och försökt att replikera det.

Tidiga europeiska resultat på duplicera keramiska ledde Kina, mjuk pasta porslin gjord med leror och silikater. På 1700-talet, ett tyskt keramik företaget framgångsrikt gjort benporslin, som är väldigt lik äkta porslin, genom att blanda förkalkad ben, lera och fältspat. Benporslin är extremt tålig och relativt lätt att göra, och har blivit ett populärt val i många engelsktalande nationer, men sant porslin är att föredra i stora delar av Europa och Asien. Storbritannien och Tyskland både tillverkar stora mängder av både för användning i Europa och för export till andra länder.

Porslin börjar med en blek lera, såsom porslin vitt, som har små, trånga korn som ligger längre marken så att de är ännu. Material som glas, fältspat, och granit är slipade med leran innan vatten tillsätts till blandningen så att den kan bearbetas. Leran är formad till den önskade formen innan de brändes i en bisque ugn vid måttliga temperaturer. Efter att bisqued är glasyrer tillämpas och objektet bränns vid en hög temperatur, vilket resulterar i en sammanslagen, stark bit av keramik som är känslig, genomskinlig, och mycket användbart. Förutom att användas för servis, är porslin också för att göra elektriska isolatorer, kakel, sanitetsporslin och löständer.

  • Många toaletter är gjorda av porslin.
  • En bit av fältspat, som kan användas för att göra benporslin.
  • Porslin har tillverkats i Kina sedan 600-talet.
  • Kaffe i en porslinskopp.
  • Te krukor kan vara tillverkade av porslin.
  • Porslin används ofta för att göra elektriska isolatorer.