Vad är en Meat Spett?

July 6

En köttspett är en lång, tunn stång som är avsedd att träs genom kött eller blandade kött för att hålla dem tillsammans som de lagar mat. Kött grillspett är särskilt praktiskt för grillning, eftersom de kan hålla livsmedel från att falla igenom maskorna i grillen. Några klassiska livsmedel ofta tillagas och serveras på spett är grillspett, kebab och satay. Många köks leverans butiker säljer kött grillspett, särskilt på sommaren, då en stor del av grillning och grillning pågår.

De byggmaterial som används för att göra kött Grillspett varierar. Många företag tillverkar enkla bambuspett som är utformade för en enda användning; andra gör metall grillspett som kan rengöras efter användning och återanvändas. Det är också möjligt att hitta kött grillspett gjorda av aromatiska träslag som kommer smak köttet eftersom det är kokta; ceder, citrongräs och äpple kött Grillspett är alla ganska vanligt.

Funktionen hos en kött spett varierar, beroende på skålen. För saker som grillspett, tillverkade av blandade kött och grönsaker som kokas ihop, håller spett ingredienserna tillsammans som de kokas. Den förhindrar också de små ingredienser från att falla igenom. Kött grillspett kan också användas för att hjälpa fackverks kött som kyckling bröst; till exempel, kan en kycklingbröst vara fyllda och skewered att hålla det tätt vikas runt fyllningen. Slutligen ger ett kött spett bekväma handtag från grillning, tillåter människor att flytta och manipulera kött på grillen utan att röra dem.

Om du arbetar med trä kött Grillspett, blöta dem före användning så att de inte kommer att fatta eld när det används på en öppen eld eller grilla. Många metall kött Grillspett kommer med coola-touch handtag av trä eller silikon; om de inte har sådana handtag, vara medvetna om att metallen blir mycket varm som kött kockar, och aldrig lämna en köttspett till någon direkt från grillen, eftersom det skulle kunna bränna dem.

När du väljer kött Grillspett, kanske du vill tänka på hur de ska användas. Om du ser dig själv göra en hel del grillning, kanske du vill överväga återanvändbara metallköttspett, speciellt om du kan hitta några med cool-touch-handtag. En metallköttspett kan också vara praktiskt för stekar som kalkon och kyckling, hålla köttet nålas på plats medan det kockar. Om du behöver kött Grillspett för en engångs grillning projekt, kanske träspett vara ett bättre val, eftersom du kan kassera dem efter användning snarare än att de skräpar ned dina kökslådor. Engångs grillspett erbjuder också massor av smak val, om du vill få experimentell vid grillen.

  • Shish kebab görs ofta med ört-grillad kyckling på spett.
  • Satay vanligtvis serveras på spett.