Vad är Bitter choklad?

July 17

Osötad eller bitter choklad är choklad utan någon form av sötningsmedel. Det används ofta i bakning och andra projekt där kocken vill personligen justera nivån av sötma. Denna typ av choklad är också basen för hela chokladprodukter, eftersom det är choklad i sin rena och oförfalskade formen. Eftersom de flesta människor som har försökt att knapra på en bit blockchoklad know, är denna choklad verkligen bittert, och mycket obehagliga.

Choklad gör börjar med att skörda skida från kakaoanläggningen, Theobroma cacao, hemma i Syd- och Centralamerika. Baljorna delas isär för att ge de cacao nibs, som i sin tur jäst och mals till en pasta som kallas kakaomassa. Den kakaomassa bearbetas för att ge ett brett sortiment av chokladprodukter.

När bearbetade ordentligt, kakao liquor avkastning ungefär hälften kakaosmör och en halv fasta ämnen. Detta är vad som förvandlas till bitter choklad. Många nationer har lagar som dikterar sammansättningen av denna typ av choklad, tillsammans med andra chokladprodukter, så att konsumenterna vet vad de köper när de läser en etikett. Den kakaomassa kan också behandlas på andra sätt, bland annat separation av kakaosmör och kakaotorrsubstans för användning i produkter såsom kakao och vit choklad.

För att göra halvsöt eller bittersöt choklad, chokladtillverkare lägger till en liten mängd av ett sötningsmedel till bitter choklad att temperera intensivt bitter smak. Tillsatsen av större mängder socker resulterar i sötad choklad. Den osötad kakaomassa kan också blandas med mjölk för att göra mjölkchoklad, och andra kryddor, såsom vanilj eller chilipulver kan tillsättas för specifika önskade smaker.

Genom att använda bitter choklad som grund för choklad godis och andra desserter, kan kockar kontrollera nivån av sötma i slutprodukten. Denna choklad kan också vara av högre kvalitet, eftersom choklad producenten inte kan dölja brister bakom mjölk och tillsatser. Det är också mycket lång hållbarhet, och kan hålla i flera år, om hårt lindad och förvaras i ett svalt och torrt ställe.

Flera saker kan påverka smaken av bitter choklad. Olika typer av kakaobönor har olika smaker, och hantering och bearbetning av bönorna kan förändra smaken också. Misskötsel kan orsaka någon form av choklad att härskna eller syrade, vilket är varför det är viktigt att köpa bitter choklad från en känd källa.

  • Bitter choklad.
  • Kakaosmör är en ingrediens i bitter choklad.
  • Bitter choklad framställs genom att mala ned kakaobönor.
  • Bitter choklad har inte någon sötningsmedel.