Grunderna i fotboll VM

July 22

Ja, Amerika, det finns ett idrottsevenemang som är större och mer populär än Super Bowl. Det kallas för Fifa World Cup. Till resten av världen, är detta FIFA händelsen den enda sanna fotboll - Super Bowl av fotboll.

I nästan varje hörn av världen utom USA, är fotboll det ord som används för att beskriva vad amerikanerna kallar fotboll. Det är en sport så älskad att var och en av de sista VM: s 64 matcher sågs på tv i genomsnitt med 259.900.000 människor. 2012 Super Bowl beräknade tittandet på 111.300.000 förbleknar i jämförelse.

Grunderna i fotboll VM

FIFA World Cup är faktiskt ett flerårigt turnering. De månadslånga finalen inträffar vart fjärde år och 2014 är ett mästerskap år. Brasilien är värdlandet och 12 av sina största städer levererar mötesplatser för de olika matcherna, som börjar 12 juni och slutet av juli. 13

Sedan den senaste VM 2010, har fotbollslag från hela världen tävlade i kvalificeringsfasen - en serie turneringar som bestämmer det slutliga området 31 lag. (Trettiotvå lag faktiskt tävlar, men värdlandets lag är garanterad en plats.)

När finalisterna beslutas, FIFA delar de tävlande lagen i åtta grupper om fyra vardera.

När fotboll lag som utgör dessa grupper konvergera på Brasilien för VM 2014, kommer de att tävla i en flerskiktad turnering:

  • Koncern tävling: Den fotboll action drar igång med en nästan två veckor lång serie av matcher att avgöra ett vinnande team och en tvåa laget från varje grupp. Ingen elimineras från konkurrens fram till slutet av denna runda. Vid denna punkt, är alla bara jockeying för position i nästa fas av cupen. Endast de två bästa lagen i varje grupp går vidare till omgång 16.
  • Round of 16: Det vinnande laget och tvåan laget från varje grupp vidare till Round of 16. Under denna fas konkurrerar varje vinnande laget mot en tvåa laget från en annan grupp. Från och med nu, är konkurrensen sägs vara på knockout skede.
  • Kvartsfinalen: De åtta vinnarna från Round 16 uppträda live i kvartsfinalen omgången.
  • Semifinaler: De fyra kvartsfinalen runda vinnare spela i semifinalen.
  • Tredje plats playoff: Förlorarna i kvartsfinalen tävla om tredje plats.
  • Finalmatch: De två översta lagen vie för FIFA World Cup-titel.