Introduktion till Pris till Sales Ratio för aktieinvesterare

July 12

Priset i förhållande till försäljning (PSR) är en companyâ € s aktiekurs dividerat med sin försäljning. Eftersom försäljningen numret sällan uttryckt per aktie figur, itâ € s lättare att dela upp en companyâ € s totala marknadsvärdet av dess totala försäljning under de senaste 12 månaderna.

Som en allmän regel, är aktiehandel på PSR av 1 eller mindre en prisvärd lager värd din uppmärksamhet. Till exempel har ett företag försäljning på $ 1 miljarder kronor och aktie har ett totalt marknadsvärde på $ 950.000.000. PSR är 0,95. Med andra ord kan du köpa $ 1 i companyâ € s försäljning för endast 95 cent. Alla saker lika, kan det beståndet vara ett fynd.

Analytiker använder ofta PSR som ett utvärderingsverktyg i följande fall:

  • Parallellt med andra förhållanden för att få en mer väl avrundad bild av bolaget och aktien.
  • När de vill ha ett alternativt sätt att värdera ett företag som doesnâ € t har inkomster.
  • När de vill ha en rättvisande bild av companyâ € s finansiella hälsa, eftersom försäljningen är tuffare för företagen att manipulera än resultatet.
  • När theyâ € re väger ett företag som erbjuder produkter (kontra tjänster). PSR är mer lämplig för företag som säljer varor som lätt räknas (t.ex. produkter). Företag som gör sina pengar genom lån, såsom banker, arena € t brukar värderas med en PSR eftersom härleda en användbar PSR för dem är svårare.

Jämför companyâ € s PSR med andra företag inom samma bransch, tillsammans med branschgenomsnittet, så att du får en bättre uppfattning om companyâ € s relativa värde.