Vilka är de tecken på en allergisk reaktion mot Wine?

April 11

Kallliknande symtom, såsom nysningar, rinnande näsa och trängsel, samt rodnad i ansiktet, och andningssvårigheter är vanligt rapporterade allergiska reaktioner mot vin. En ansiktsrodnad är en ofta rapporteras allergisk reaktion mot vin som händer med människor i vissa etniciteter. Vissa allergists teoretisera att andningssvårigheter är några av de verkliga allergiska reaktioner på drycken, men det kan också orsakas av andra saker. Vin allergier är ett kontroversiellt ämne eftersom, medan åtta procent av befolkningen säger sig ha en allergisk reaktion mot vin, experter på området är skeptiska till allergyâ € s existens.

Att ha symptom på vanlig förkylning är sannolikt på grund av de histaminer i vinerna. Histaminer är en biprodukt av allergiska reaktioner som utlöser en inflammatorisk reaktion. Dricka ett vin kan leda till nysningar, rinnande näsor och bröstet trängsel på grund av dess histaminhalt. Vissa människor är mer känsliga för histaminer i vin än andra, särskilt personer med asiatiskt ursprung. Sulifites kan också vara problemet, men bara 1 av 100 personer reagerar på sulfiter.

Att bli spolas i ansiktet är en annan allmänt rapporterade tecken på en allergisk reaktion mot vin. Det är oftast rapporterats hos människor som är från Östasien. De histaminer i vin är också sannolikt att orsaka denna reaktion. Forskare är osäker på den exakta orsaken eftersom många steg och kemikalier är inblandade i skapandet av vin. Vad de vet är att en sann allergi mot den viktigaste ingrediensen i vin, vindruvor, är mycket sällsynt.

Någon som verkligen är allergisk mot sulfiter ofta har svårt att andas när de utsätts för dem. Sulfiter finns i både vin och torkade frukter, så om personen är allergisk mot torkade aprikoser och vin, är allergenet mest sann sulfiter. Enkelt lukta vinet eller frukt kan vara tillräckligt för att få en reaktion av någon. De flesta viner innehåller sulfiter, så en person är allergisk mot vin är osannolikt att hitta ett vin som han eller hon inte reagerar på.

En studie i norra Europa fann att cirka åtta procent av befolkningen tror att de har en allergisk reaktion mot vin. En annan studie visade att endast en procent av människor har en allergisk reaktion mot sulfiter i vin, som tros vara den skyldige av vin allergier. Detta lämnar experter undrar vad de andra sju procent av Nordeuropa är allergisk mot vin, om något. Det är möjligt att ha en negativ reaktion på vin utan att egentligen ha en allergi.

  • Man tror att upp till 8% av nordeuropéer är allergisk mot vin.
  • Ett glas rödvin.
  • De flesta viner innehåller sulfiter, som kan vara besvärande för de som är allergiska för konserveringsmedel.
  • Sulfiter, som vissa vinmakare använda som konserveringsmedel, kan orsaka en allergisk reaktion.