iPad Apps för att skapa musik

October 20

iPad har en musik app för dig, oavsett om du vill göra din egen musik, skapa mixar, eller räkna ut vem sjöng låten som spelas. iPad har även appar som kommer att spela musik du aldrig hört förut, men kommer förmodligen vilja, alla baserade på artister du ingång.

AmpliTube för iPad

$ 19,99

AmpliTube för iPad är en gitarrförstärkare och effektpedaler i en app. Om du inte spelar gitarr, hoppa denna app. AmpliTube är för gitarr nördar. Se det som ett ljudisolerat praxis studio som passar överallt din iPad går. Koppla in din gitarr och hörlurar och din gitarr låter som du spelar igenom en enorm förstärkare och massiva högtalarlåda. Du kan även spela gitarr tillsammans med en låt i iTunes-biblioteket på din iPad. Och du kan justera volymen på låten för att höra mer eller mindre av din gitarr fragmentering.

iPad Apps för att skapa musik

Du behöver en adapter som AmpliTube iRig ($ 39,99) eller GuitarConnect kabel ($ 29,99) från Griffin Technology. Dessa praktiska prylar låter dig ansluta både din gitarr och hörlurarna till iPad, vilket gör det möjligt att fastna ut.

GrooveMaker GRATIS för iPad

Ledig

Om du dig själv en DJ, freestyle rappare, hip-hop producent, eller bara någon som gillar att skapa dans / hip-hop / rap beats i farten, är GrooveMaker gratis en superb app som låter dig göra det rätt på din iPad. GrooveMaker Free ger dig två fria "låtar", som i GrooveMaker språkbruk är remixable grupper av ljudslingor som låter bra tillsammans.

iPad Apps för att skapa musik

Om du trycker på ett av de fyra Mix knapparna på höger sida av skärmen - Random (D), Inst (C), Perc (B), och Mild (A) - GrooveMaker genererar en ny mix i den valda genren genom att ändra slinga (erna) på en eller flera av spåren. Varje gång du trycker någon av mix knapparna får du en helt ny blandning av slingor.

Multitrack DAW

$ 9,99

Multitrack DAW (för Digital Audio Workstation) är en iPad-app som spelar in och mixar upp till åtta spår av ljud och kostar mindre än tio dollar. Den fångar verkligen-bra ljudkvalitet på upp till åtta spår med väldigt lite krångel eller bry. Och du kan lyssna på upp till sju låtar som du har spelat in redan medan du spelar in på åttonde spåret, med nary ett klagomål från din iPad.

iPad Apps för att skapa musik

Det fungerar - men app erbjuder inga ombord effekter såsom eko, en kompressor, en equalizer, eller andra petitesser. Du kan avsluta låten på din Mac eller PC, om du vill. Multitrack DAW har en inbyggd Wi-Fi-server, så att du kan överföra spåren.

Aphonium SE / Aphonium

$ 2,99 / $ 5,99

I ett nötskal, Aphonium skapar vackra animerad grafik som matchar musiken genereras av antingen appens artificiell intelligens motor eller fingrarna på pekskärmen. Att njuta Aphonium, sätt på dig hörlurarna, välj en scen och en stämning, och börja knacka på och dra fingret över skärmen.

Aphonium har tre olika "scener", som dess moder kallas. Den Doppa scenen kan du och allvar interagera med former som rör sig runt på skärmen. Compose scenen, som visas i denna figur, drar former och spelar instrument när du knackar. Och uppförande scenen kan du styra vad du ser och hör genom att dra eller knacka.

iPad Apps för att skapa musik

Bloom HD

$ 3,99

Bloom HD är en del musikinstrument, en del ambient musik generator, och en del musik som härrör konst. I sin interaktiva spelläge, du knackar din iPhone skärmen för att skapa avancerade musikaliska mönster och melodier som är ihopkopplade med färgglada mönster av prickar.

iPad Apps för att skapa musik

Varje kran producerar anteckningar som låter som en kombination av 19-talets speldosa, flygel, och Fender Rhodes elpiano. De tre gå att sjunga unisont medan slump syntetiserade ackord spelar mjukt i bakgrunden. Tänk på Bloom HD som en oändlig kalejdoskop med en omgivande soundtrack skapat av Brian Eno.

Bloom HD har otaliga inställningar du kan mixtra med att subtilt förändra det du ser och hör. Appen innehåller ett dussin "stämningar" - förinställda kombinationer av färger och ljud - att välja mellan.

iPad Apps för att skapa musik

Songwriter s Pad

$ 9,99

Songwriter s Pad är ett bra verktyg för att skriva sånger och dikter på din iPad. Välja ord och fraser som avbildats i emotionella kategorier såsom kärlek, hat, lycklig, ilska och rädsla, kan känna slags sappy. Och några av de fraser som levereras till brand din fantasi kan kittla din roliga ben istället. Men. . . Om fraser som "du slet mitt hjärta" och "du måste vara av ditt rocker" få din kreativa safter flödar, vänta bara tills du kolla in vägen-cool rimlexikon och synonym.

Bebot - Robot Synth

$ 1,99

Bebot är en smart app som är en del robot och en del polyfoniska musikalisk synthesizer. När du trycker på skärmen, roboten rör sig och gör olika ljud som styrs av dina fingerrörelser. Med fyra fingrar multitouch polyfoni, flera synteslägen, användardefinierade förinställningar och skalor, justerbara synthinställningar och effekter - och mer - Bebot är sofistikerad men ändå tillräckligt enkelt för alla att använda och njuta av.

ImproVox

$ 4,99

ImproVox refererar till sig själv som "en ny sånginstrument," och det är en träffande beskrivning. Medan du sjunger, flyttar du fingrarna på de två pekplattor på skärmen. En pekplatta korrigerar tonhöjden för din röst när den genererar realtid fyrdelade harmonier i fem stilar - choral, pop, barbershop, jazz och barock. Den andra pekplatta reglerar vokala effekter som reverb, eko, flanger, och auto-wah.

Seline HD - Musik Instrument

$ 9,99

Seline HD är ett av de första musikal-instrument apps som närmar iPad som en helt nytt medium för musik. Den använder ett gränssnitt som kallas ioGrid som var utformad från grunden för iPad - med andra ord, det är inte en digital konvertering av en analog instrument. Appen genererar brummande backing tracks medan du spelar melodier, och det har två effekter, 20 viktigaste instrumentljud (plus nio drone röster), och du kan spela in vad du spelar!