Vad är Open Kettle Canning?

April 14

Öppna vattenkokare konserv är en metod för konservering av livsmedel som innebär att sätta kokande mat i extremt varma burkar och sedan försegla dem. Denna metod för konservering rekommenderas inte av många livsmedelssäkerhet organisationer, inklusive USA: s jordbruksdepartement. Däremot kan det hjälpa att förstå vad processen är att detta kommer att göra det lätt att identifiera och undvika. Som ett alternativ bör kockar överväga konservering i en tryckkokare eller i ett kokande vattenbad, eftersom dessa två metoder är mycket säkrare.

I öppna vattenkokare konservering, är en pott som används för att värma maten som håller konserverad, såsom tomatsås, medan konservering burkar, ringar och lock hålls i en kastrull med kokande vatten. Kocken tar bort en burk i taget, fyller den med kokande mat, och snabbt tätar det, sätta det åt sidan att svalna. När helt svalnat, kan konservringen i teorin tas bort, även om många människor tycker om att lämna den på.

Vissa människor använder detta som en genväg metod, eftersom den är snabb. Om du planerar att kyl- eller frys maten efteråt, är öppen vattenkokare konserv en acceptabel teknik. Men för sikt bevara och bevarande vid rumstemperatur lång, det är inte en säker konserveringsmetod. Recept som rekommenderar detta konservteknik ska ses med misstänksamhet.

Det primära problemet med denna konserveringsmetod är att den inte höja temperaturen på maten tillräckligt för att eliminera många skadegörare. I en tryckkokare eller konservering bad, maten upp och hålls vid en hög temperatur, vilket säkerställer en jämn fördelning av värme, och detta dödar flertalet organismer som kan vara potentiellt skadliga. Öppna vattenkokare konserv lämnar också en rad möjligheter för kontamination.

Organismer kan dras från räknaren eller verktyg som används för att hantera livsmedel och burk, till exempel, och de kan också införas i potten användes för att koka burkarna genom slarviga kockar. Under normala omständigheter, om en liten bit av bakterier införs i en burk medan maten är packade, det är inte en anledning till oro, eftersom bakterierna kommer att dödas när burken kokas igen. Men det finns inga andra chanser för att bli av med bakterier, mögel och svampar i öppen vattenkokare konservering, och som ett resultat finns det en stor risk att maten kommer att gå dåligt, speciellt om den hålls i rumstemperatur.

  • En konservindustrin burk av inlagda cornichons.