Vad är fullkorn grodda bröd?

April 10

Fullkorn grodda bröd är bröd som bakats med korn som redan har grott, eller grodda. Olika typer av korn groddar kan användas, inklusive vete groddar, korn, majs, linser och havre. Kornen är dränkta i ett tunt skikt av vatten och fick gro, sedan mals innan bakning för att producera nötaktig smaksatt limpor. Denna process av gro kornen sägs ge ytterligare fördelar för hälsan än säd som helt enkelt har malts till mjöl före groning.

Vitaminer och näringsämnen såsom vitamin E, niacin och järn, sägs vara rikligare i fullkorn grodda bröd. Detta är på grund av den skenbara reduktionen av fytinsyra i grodda korn. Fytinsyra är notoriskt svårt för människor att smälta. Den groning processen tillåter också stärkelser och järn att vara mycket lättare absorberas i matsmältningskanalen.

Grodda kärnor för fullkorn grodda bröd är en relativt enkel process, även om man bör vara noga med att låta precis rätt mängder tid, vatten och temperatur att påverka kornen. Fröna kan bli vattendränkt med för mycket vatten eller torka ut och dö med för lite. Om säden fortsätter att växa okontrollerat, kan det bli en verklig gräs stjälk och blir oätliga för människor.

En idealisk groning temperatur på 70 ° till 75 ° Fahrenheit (21,1 ° till 23,9 ° Celsius) bör uppnås. Dessutom, om du försöker att gro kornen hemma bör beredare försöka tillåta tillräckligt med luft och utrymme för de nyligen groddar att andas och expandera. En lång, platt ugnsform bör vara perfekt.

Ett vanligt misstag som många gör när grodda kärnor tätar fröna i en container. Detta kan göra det möjligt mögel att växa och göra frön värdelös, om inte ganska farligt att förtära. Det är lämpligt för människor att hålla fröna i direkt solljus och att vara medveten om att de groddar ibland kan växa och expandera till så mycket som 20 till 30 gånger sin ursprungliga storlek. Detta varför grodda kärnor behöver för en bra mängd utrymme att växa.

Vissa studier tyder på att fullkorn grodda bröd kan hjälpa i vissa hälsofrågor, såsom trötthet, högt blodtryck och hjärt-frågor. Forskning har visat att förekomsten av kranskärlssjukdom kan reduceras med 20 procent eller mer. Fullkorn grodda bröd också har varit tippad som ett alternativ för människor som lider av spannmålsprotein allergi. Även om fördelarna med fullkorn grodda bröd kan tyckas uppenbart, bör man kontrollera med en läkare innan du försöker använda rättsmedel och recept som grodda kärnor istället för en läkare förskrivna läkemedel.

  • Havre är en typ av spannmål gräs.