Komma Broken Glass möjliga av Carpet

March 20

Jag ska erkänna att jag har brutit min andel av rätter i det förflutna, och varje gång jag gör jag befinner mig nynna att Annie Lennox låt från början av 90-talet, gå på krossat glas, medan jag rensa den. Gå på krossat glas används i den låten som en metafor, men om du inte städa upp ordentligt och grundligt, kan det bli en smärtsam verklighet.

Säkerhet är en prioritet att städa upp krossat glas, så hålla folk borta från riskområdet. Beroende på glaset som bröts och hur svårt det drabbade, skärvor och stickor kan resa flera meter, så ge området en bred kaj. Se också till att du bär skor och tunga gummihandskar innan du startar din rensning. Du kanske också vill överväga att bära glasögon, solglasögon eller skyddsglasögon när du är nere på golvnivå, eftersom mattan fibrer kan kasta små bitar om de flyttas på rätt sätt, och du vill skydda dina ögon från luftburna glasskärvor.

När du har västen din städning kläder, ta två överblivna plastkassar och placera en i den andra. Detta steg gör det mindre troligt att glasskärvor kommer skära igenom och falla ut. Plocka upp de synliga bitar och lägg dem i varukorgen. Knyt upp påsen och kasta den i soptunnan.

Nästa, dra ut din vakuum och grundligt canvas området. Om din vakuum har en borste styralternativ, stänga så att den roterande borsten inte skingra mer än det suger. Om din vakuum inte har denna möjlighet, kanske du vill använda slangen istället.

Plocka upp de minimala resterna använder tejp genom att placera den klibbiga sidan nedåt och sveper den över området. Starta utanför och arbeta dig inne så att du inte klipper upp dina händer och knän medan du är på golvet. Om du inte vill knäböja så kan man bygla lite tejp till botten av dig skorna och gå runt, bara se till att den klibbiga sidan är vänd mattan. Behandla de använda kanalbandremsor på samma sätt som du gjorde glasskärvor genom att försiktigt avyttra dem.

Tänk på att små bitar kan ytan med tiden så dammsuga området regelbundet under flera veckor och inte gå barfota över området tills du är säker på att det är glas gratis. Dessutom, om du försöker att rensa upp en fluorescerande lampa paus, observera att sådana lampor innehåller kvicksilver och betraktas som farligt avfall och Naturvårdsverket har särskilda riktlinjer för sanering och omhändertagande som kan hittas på byråns hemsida listas nedan.