Hur konvertera Skype ljud till text med Transcriber

March 21

Transcriber hjälper dig att konvertera din Skype-ljud till text. Utan Transkriberaren kan konvertera dina Skype ljudfiler till text bli en lång och svår process. Lyckligtvis rakar Transcriber timmar bort uppgiften att transkribera långa ljudsessioner, organisera text efter ämne och talare, och publicera avskriften i tryck eller på webben.

Transcriberâ € s funktioner kan du

 • Importera MP3-filer.
 • Skapa etiketter med namn på enskilda högtalare.
 • Skapa nya avsnitt när det sker en förändring av ämnet.
 • Segment ljuddelar och synkronisera dem med skriftliga filer.
 • Zoom och teleskop tidslinjen.
 • Införliva namnen på talarna i tidslinjen.
 • Exportera transkription filer som text eller XML (få inte bara texten utan också tidskoder).

Transcriber finns tillgängligt utan kostnad från http://trans.sourceforge.net/en/presentation.php för nedladdning för Windows, Mac och Linux. Klicka bara Ladda ner från den vertikala menyn och välj versionen att ladda ner. Windows-användare kommer att vilja hämta Windows.exe filen.

Hur konvertera Skype ljud till text med Transcriber

Transcriber har många fina funktioner. Men bara en rak transkription, i många fall, får jobbet gjort. Här är två minuters handledning för att komma snabbt upp farten:

 1. Starta programmet.

  Du uppmanas att hitta din digital inspelning (typiskt, en MP3-fil).
 2. Öppna ljudfilen.
 3. Börja transkribera genom att trycka på Tab-tangenten och skriva vad du hör. För att stoppa uppspelningen, tryck på Tab-tangenten igen.

  Upprepade tryck på Tab-tangenten startar och stoppar uppspelningen. Som ni få brukade transkribera, hittar du att du ofta trycker på tangenten Tab vid början av ett ord eller en fras, skriver ordet eller frasen och tryck på Tab-tangenten när du är på väg att återuppta lyssna och transkribera. På detta sätt kan man bara om att göra nonstop skriva samtidigt bromsa ljudspåret för att hålla jämna steg med din kurs för att skriva.

Transcriber har en ton av klockor och visselpipor, inklusive möjligheten att markera din utskrift med anteckningar på bakgrundsljud, innehålla musik, identifiera olika talare, och även överlappa högtalare för någon del av din inspelning. Här är några tips för att använda de mer avancerade funktionerna i Transcriber:

 • För att spola tillbaka ljuduppspelning en stund, tryck på triangelformade rewind symbol. Den här funktionen är användbar när du försöker att transkribera något svårt att höra eller när personen talar på 90 miles i timmen.
 • För att komma vidare uppspelningen till en senare punkt i tidslinjen, tryck på snabbspolning framåt-knappen. Det finns naturligtvis att bli stunder där det finns en paus eller naturlig paus. Tryck på Enter och fortsätta skriva.
 • Varje gång du trycker på Enter, du sätter ett nytt segment i tidslinjen, och texten fönster där du transkriberar skär en ny linje, som börjar med en kula punkt. Din tidslinje vid botten av fönstret har skiljelinjer mellan segmenten. För att flytta fram och tillbaka mellan segmenten, tryck på uppåtpilen eller nedåtpilen. På detta sätt kan du snabbt flytta till bara om någon del av en lång inspelning och omarbetningar texten för ett visst segment.
 • Om du vill dela ett segment i två mindre, placera markören i texten på den plats du vill göra split och tryck sedan på Tab-tangenten för att påbörja ljuduppspelning för segmentet. När du kommer till det ögonblick i ljuduppspelning när segmentet bör göras, tryck på Enter för att infoga segmentet.
 • För att gå med två segment till en, tryck Ctrl + Backsteg. Då och då, spara filen. Filen som får sparas har inte bara en text transkription men också en tid kodar för varje segment. Denna information gör det enkelt att skapa bildtexter för ljud- och videoinspelningar.
 • Om du har en lång inspelning som en timme i längd, vill ha ett ord för ord transkription, och måste ha allt detta gjort snabbt, göra tre kopior av din ljudfil och distribuera dem till tre personer. Har en person transkribera de första 20 minuterna av inspelningen, en annan person transkribera den andra 20 minuter, och en tredje person att göra den återstående delen. De tre transkriptioner kan lätt slås samman.
 • Som en praktisk fråga, om du behöver göra ett ord för ord transkription och är någorlunda bekväm med mjukvaran och skriva, planerar att spendera två och en halv till fyra gånger den ljudinspelning tiden för att skapa själva transkriptionen .